Αντιδρούν οι έμποροι: «Ανοίξτε την αγορά με ραντεβού και όχι click away»

«Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει»

Click away

«Η λειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο του click away είναι εντελώς ανεδαφική», επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ), με αφορμή τη χθεσινή πρεμιέρα της μεθόδου.

«Πρακτικά, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει. Είναι ένας μηχανισμός με πολλαπλές δυσλειτουργίες, ενώ είναι φανερό πως πριμοδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας του λιανεμπορίου, αφού πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρονική παρουσία για να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα προϊόντα τους, αλλά και πολλές άλλες υποδομές που απαιτούνται για να υποστηριχθεί αυτή η διαδικασία», αναφέρει ο ΕΣΠ.

Σούπερ μάρκετ: Νέο ωράριο λειτουργίας - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά ζητά να δοθεί η δυνατότητα στο λιανεμπόριο να ανοίξει με ραντεβού, όπως γίνεται και με άλλους.

Click away: Η φωτογραφία που εξόργισε τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Μπορεί το κάθε κατάστημα να εξυπηρετήσει συντεταγμένα τους πελάτες του, τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά μέτρα, υποδεχόμενο με τηλεφωνικά ραντεβού τόσους καταναλωτές, όσους του επιτρέπουν τα τετραγωνικά του καταστήματός του. Έτσι, θα δοθεί έστω μια μικρή ανάσα και ελπίδα επιβίωσης στους χιλιάδες συνάδελφους μας, που αγωνιούν για την επιβίωση τους και θα αποφευχθούν παραβάσεις και αυστηρά πρόστιμα που θα επιτείνουν το πρόβλημα», καταλήγει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top