Καμπανάκι Σύψα για ρεβεγιόν: «Καμιά οικογένεια να μη θεωρείται ασφαλής»

«Θα έχουμε επιδημιολογική έξαρση αν δεν τηρηθούν τα μέτρα»

Προβληματισμό προκαλούν στους ειδικούς οι γιορτές των Χριστουγέννων και τα ρεβεγιόν που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα σπίτια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ακόμα και αν αυτά γίνουν σε κλειστό κύκλο, μεταξύ λίγων ατόμων.

Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Μόνο με μία ακόμα οικογένεια

Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, που έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τη διασπορά του ιού τις γιορτές.

Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν τις φετινές γιορτές

Ο καθηγητής μιλώντας στο Σκάι, επεσήμανε ότι σε μικρά και μεγάλα ρεβεγιόν μπορούν να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη διασπορά του ιού. «Κάθε συνάντηση οικογενειών μπορεί να επιφέρει τη διασπορά. Δεν το λέω αυτό γιατί είμαι κακός, αλλά γιατί το βλέπουμε. Τα στοιχεία μας λένε ένα πράγμα: Ενδοοικογενειακή διασπορά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα των επιδημιολόγων δείχνουν με σαφήνεια ότι ο ιός έχει περάσει στα σπίτια.

Επικίνδυνα τα ρεβεγιόν εννέα ατόμων;

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν θα πρέπει να βρίσκονται έως εννέα άτομα ή δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι, επανέλαβε ότι σε κάθε οικογένεια μπορεί να υπάρχει ένα μολυσμένο άτομο αλλά ασυμπτωματικό.

Επίσης τόνισε ότι καμιά οικογένεια δεν πρέπει να θεωρείται ασφαλής και προειδοποίησε ότι ένα γιορτινό τραπέζι θα μπορούσε να καταλήξει με καλεσμένους αρρώστους ή ακόμη και διασωληνωμένους στο νοσοκομείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top