Κορωνοϊός - Αττική: Βαρύ το επιδημιολογικό φορτίο στο κέντρο της Αθήνας

Τι λένε οι αριθμοί για την εξέλιξη της πανδημίας

Βαρύ παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Παπακωστοπούλου και βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας.

Μαγιορκίνης: Μείωση των ενεργών κρουσμάτων, αλλά η συρρίκνωση είναι μικρή

Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ του Star, η Αττική που κατέγραψε σήμερα 7 Δεκεμβρίου 250 κρούσματα, παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα τις τελευταίες ημέρες, όμως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη. Επίσης, σε ερώτηση του Star για το αν οι τοξικοεξαρτημένοι και οι αλλοδαποί στο κέντρο της πρωτεύουσας επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα, ο καθηγητής διευκρίνισε ότι φαίνεται πως δεν εξαιρούνται από τον γενικό πληθυσμό.

Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν ανοίγουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα

Τι λένε οι αριθμοί για την εξέλιξη της πανδημίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, στο δεύτερο lockdown η κινητικότητα των πολιτών είναι κατά 20% αυξημένη συγκριτικά με το lockdown του Μαρτίου.

Κορωνοϊός: Μειωμένα και σήμερα τα κρούσματα - Υψηλός ο αριθμός των νεκρών

Επίσης, την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μια ήπια μείωση του μέσου όρου των ημερησίων κρουσμάτων, με 2.674 κρούσματα την εβδομάδα 12-18 Νοεμβρίου και 1.069 αυτή την εβδομάδα.

Μικρή μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών με κορωνοϊό που είναι 4.008, έναντι 4.079 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι, οι αριθμοί των εισαγωγών και οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι η εικόνα της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top