Κορωνοϊός: Ανησυχία για Έδεσσα, Γιαννιτσά, Βέροια και Δράμα

Στόχος να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού

Οι επικεφαλής και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Αρχής Διαφάνειας θα βρεθούν σήμερα Τρίτη 1/12/20 σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Βέροια και Δράμα με σκοπό να υποστηρίξουν τις τοπικές αρχές αλλά και να συνδράμουν στον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, ώστε να περιοριστεί ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού.

Όλα δείχνουν δεύτερη παράταση του lockdown - Tα σενάρια

Στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν ο διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης, ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο επικεφαλής της Π.Υ Θεσσαλονίκης της ΕΑΔ, Αλέξανδρος Κελεσίδης και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί σειρά συσκέψεων με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, τον δήμαρχο Έδεσσας, Δημήτριο Γιάννου, τον δήμαρχο Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο και τον δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στις συναντήσεις θα συμμετέχουν επίσης πρόεδροι τοπικών επιμελητηρίων και επαγγελματικών συλλόγων, αιρετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών μηχανισμών των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Κατανομή κρουσμάτων κορωνοϊού

Ωστόσο μειωμένος ήταν χθες Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα στη χώρα μας ανήλθαν στα 1044, εκ των οποίων τα εννέα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων,ήταν 105.271, εκ των οποίων το 53.0% είναι άνδρες. Από αυτά, τα 4.888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Από αυτούς, οι 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μαγιορκίνης: Σαφείς ενδείξεις για μείωση στα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top