Μαγιορκίνης: Υπάρχει βελτίωση αλλά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη

Τι είπε ο καθηγητής για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα

Για την απόδοση των μέτρων περιορισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, μίλησε ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορωνοϊού

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: 60 κρούσματα στο ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων»

Ο κ. Μαγιορκίνης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, αναφέροντας ότι «Υπάρχει βελτίωση, αλλά είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την έξοδο από το lockdown, όποτε γίνει αυτό».

Επίσης, τόνισε ότι ο δείκτης θετικότητας υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα είναι ακόμη αρκετά υψηλό.

Κορωνοϊός: 84 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - 549 οι διασωληνώμενοι στη χώρα

Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, υπογράμμισε ότι «Η μείωση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα αισθητή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το φορτίο ωστόσο παραμένει εξαιρετικά βαρύ, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη».

Χαρδαλιάς: Πτώση στα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά όχι η αναμενόμενη 

Στα υψηλότερα επίπεδα η πανδημία στην Ευρώπη

«Στην Ευρώπη η επιδημία έχοντας φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας με 15,5 εκατομμύρια διαγνώσεις, πλέον δείχνει κάποια σημάδια υποχώρησης με τον ρυθμό των νέων διαγνώσεων να φαίνεται ότι υποχωρεί σταδιακά», ανέφερε, σημειώνοντας ότι « σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία, οι νέες διαγνώσεις έχουν υποχωρήσει ή σταθεροποιηθεί.

«Σε όλες τις χώρες ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός. Σε επίπεδα 3-4 χιλιάδες ανά ημέρα συνολικά στην Ευρώπη και λογικά θα ακολουθήσει την τάση της πτώσης των διαγνώσεων σε 10-14 ημέρες», υπογράμμισε.

Σήμερα, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωση 1.388 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 252 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής και 300 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων έφτασε τους 84, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών άγγιξε τους 549.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top