Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: 60 κρούσματα στο ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων»

Φιλοξενούνται 300 ασθενείς και εργάζονται πάνω από 200 άτομα

Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 23 Νοεμβρίου.

Συναγερμός σήμανε στο παράρτημα χρόνιων παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους.

Κορωνοϊός: 84 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - 549 οι διασωληνώμενοι στη χώρα

Σύμφωνα με το voria.gr, μετά τη διενέργεια προληπτικών τεστ βρέθηκαν θετικοί συνολικά περίπου 60 περιθαλπόμενοι και αρκετοί εργαζόμενοι. Το μέρος φιλοξενεί περίπου 300 περιθαλπόμενους και εργάζονται περισσότερα από 200 άτομα.

Επίσης, μια 46χρονη βοηθητική νοσοκόμος, παντρεμένη χωρίς παιδιά, έχασε τη μάχη. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η γυναίκα ήταν σε άδεια όταν ενημέρωσε τη διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ιδρύματος πως είχε πυρετό. Αμέσως τέθηκε εκτός υπηρεσίας, ακολούθησε η νοσηλεία και ενώ η κατάστασή της ήταν σταθερή, υποτροπίασε και τελικά έχασε τη ζωή της.

Κορωνοϊός: Έρευνα για τον τρόπο μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο ξεκινά ο ΠΟΥ

Οι προληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στους εργαζόμενους του ιδρύματος, αλλά και όλων των παραρτημάτων είναι συνεχείς, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει άλλος ένας προληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: «Χάσαμε ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί»

Από αρχές Νοεμβρίου τα πρώτα κρούσματα σε εργαζόμενους

Σύμφωνα με  τον ΕΟΔΥ, ο ιός εισχώρησε από εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στους προληπτικούς ελέγχους και είναι χαρακτηριστικό ότι ως τις 30 Οκτωβρίου οι έλεγχοι έδειξαν ότι όλοι ήταν αρνητικοί.

Τα κρούσματα εμφανίστηκαν στην αρχή του Νοεμβρίου σε δυο εργαζόμενους, οπότε ακολούθησε η διαδικασία της καραντίνας στα τμήματα που εργάζονται και της επιβολής όλων των οδηγιών και του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Σταδιακά ελέγχθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι και οι περιθαλπόμενοι, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν δεκάδες κρούσματα, περίπου 60 στο σύνολό τους στους περιθαλπόμενους και αρκετά στους εργαζόμενους. 

Τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά και μόλις δέκα χρειάστηκαν νοσηλεία. Οι ασυμπτωματικοί ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες την καραντίνα τους, χωρίς επιπτώσεις και έχει αρχίσει η αρνητικοποίησή τους, ενώ κι από τους δέκα νοσηλευόμενους, ο πρώτος πήρε σήμερα εξιτήριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top