Συναγερμός στο Δαφνί - Θετικά στον κορωνοϊό 16 άτομα

Εκκενώνονται οι δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), μετά τον εντοπισμό 16 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομενων Δημοσίων Νοσοκομείων), πρόκειται για δέκα ψυχικά ασθενείς, όλοι ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονταν στο ψυχιατρικό τμήμα και έξι εργαζόμενους. 

Κορωνοϊός: Θετικά μωρά και βρέφη λίγων ημερών σε όλη την Ελλάδα

Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματά, Παμμακάριστο και Αττικό και οι τρεις στην παθολογική κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Εκκενώνονται οι δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Με στόχο να είναι διαθέσιμες για όσους ασθενούν με κορωνοϊό το πρωί της Δευτέρας οι περίπου 200 κλίνες των δύο ιδιωτικών κλινικών που επιτάχθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη, εκκενώνονται από το πρωί του Σαββάτου.

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία: Μόνο 8 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Την επιχείρηση εκκένωσης και τη διακομιδή των ασθενών σε άλλες μονάδες υγείας συντόνισαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Από την κλινική «Σαραφιανός» οι ασθενείς διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προς το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο κι από την κλινική «Euromedica» με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ κι ασθενοφόρων της κλινικής.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top