Ομολόγησε ο 27χρονος τζιχαντιστής: «Τους δέσαμε και τους πυροβολήσαμε»

Όσα παραδέχτηκε στην αντιτρομοκρατική

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 19 Νοεμβρίου τις κατηγορίες απο αντιμετωπίζει ο 27χρονος τζιχαντιστής.

Τις αποτρόπαιες πράξεις και την ένταξη του στο «Ισλαμικό Κράτος» φέρεται να ομολόγησε ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Σύλληψη Τζιχαντιστή στον Ελαιώνα: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα

Ο άνδρας φαίνεται ότι παραδέχτηκε πως είναι ο ίδιος που φαίνεται σε βίντεο να χτυπάει και να κλωτσά με απίστευτη βαρβαρότητα αιχμαλώτους. «Το βίντεο είναι από χωριό της Συρίας το 2014, όταν είχαμε εισβάλει που τους συγκεντρώσαμε σε ένα σημείο και αφού τους δέσαμε, αμέσως μετά τέσσερις από αυτούς που βλέπετε τους σκοτώσαμε, πυροβολώντας τους», παραδέχτηκε.

Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθη τζιχαντιστής - μέλος του ISIS στην Αθήνα

«Δεν έχει καμία σημασία και δεν ξέρω τι έγινε με τους υπόλοιπους αιχμαλώτους. Πιστεύω θα είχαν την ίδια κατάληξη με τους άλλους τέσσερις που σκότωσαν αυτοί που βλέπετε στο βίντεο να κρατούν τα όπλα. Εγώ έμεινα και πολεμούσα μέχρι το 2018 και μετά πήρα την οικογένειά μου και φύγαμε για την Ελλάδα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Από καιρό στα ίχνη του η αντιτρομοκρατική

Ο 27χρονος, παρόλο που διατηρούσε ένα ήσυχο προφίλ, καιρό τώρα βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι αρχές ήταν σε καθημερινή επαφή με τους υπεύθυνους του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα για να ενημερώνονται για τις κινήσεις του 27χρονου, της συζύγου του, που δήλωσε άγνοια για τις πράξεις του άνδρα της, και των πέντε παιδιών τους και ερευνήθηκαν διεξοδικά ποιες ήταν οι επαφές του στη χώρα μας και αν συνέχιζε να έχει επικοινωνίες με δολοφόνους τζιχάντ στην Ευρώπη.

Τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί ξανά στον ανακριτή για να απολογηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top