Γηροκομείο Αθηνών: Στη φυλακή πρώην πρόεδρος για οικονομική κακοδιαχείριση

Ένοχα κρίθηκαν και δύο πρώην μέλη του ΔΣ

Γηροκομείο Αθηνών

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την κακοδιαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών, χωρίς η ποινή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
 
Ένοχοι κρίθηκαν για τα ίδια αδικήματα οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξη 13 και 9 ετών αντίστοιχα. Ωστόσο, για τους δύο συγκεκριμένους  κατηγορούμενους, οι οποίοι ήταν πρώην μέλη του Δ.Σ αποφασίστηκε η ποινή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό παραμένουν ελεύθεροι.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και ζήτησαν να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. H υπόθεση αφορά σε κακοδιαχείριση της περιουσίας του Γηροκομείου Αθηνών (την περίοδο 2008 έως και 2013) και η δίωξη είχε ασκηθεί μετά από τη διενέργεια έρευνας που είχε διενεργήσει η Εισαγγελία Διαφθοράς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top