Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πέταξαν πάνω από Αγαθονήσι, Παναγιά, Οινούσσες

Συνεχίζει την προκλητικότητα και τις παραβιάσεις η Άγκυρα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η συνάντηση Πομπέο- Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Τουρκία

Την προκλητική στάση της συνεχίζει η Τουρκία. Νέα υπερπτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή, πάνω από το Αγαθονήσι. Ειδικότερα, τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν στις 10:12 πάνω από το Αγαθονήσι. Το ένα ζεύγος στα 25.000 πόδια και το άλλο στα 16.000 πόδια.

Ακάρ: Θα συνεχίσουμε στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε αποφασισμένοι

Λίγες ώρες αργότερα, στις 14:12 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τις νήσους Παναγιά και Οινούσσες στα 24.500 πόδια. 

Υπενθυμίζεται ότι δυσαρέσκεια προκάλεσε η επίσκεψη Πομπέο στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία συνάντησε μόνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Η Άγκυρα έδειξε την οργή της, δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος απείλησε ξανά τη χώρα μας, λέγοντας πως τα ερευνητικά τους σκάφη θα συνεχίσουν να κάνουν παρέλαση στην ανατολική Μεσόγειο.

Απειλεί η Άγκυρα: «Αν πάρετε F-35 θα ενεργοποιήσουμε τους S-400»

Ενόχληση στους γείτονες προκλήθηκε όμως και μετά την αποκάλυψη ότι η Ελλάδα θέλει να αγοράσει τα «αόρατα» αμερικανικά μαχητικά F-35, τα οποία προς το παρόν δε μπορούν να έχουν οι ίδιοι. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Συμεωνίδης, με το που οι Τούρκοι έμαθαν το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για την αγορά 18 έως 24 F-35, η Άγκυρα άρχισε πάλι τις απειλές. Ένας Τούρκος απόστρατος στρατηγός, ονόματι Najat Esslin, δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα αγοράσει F-35, τότε η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400 εναντίον τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top