Απειλεί η Άγκυρα: «Αν πάρετε F-35 θα ενεργοποιήσουμε τους S-400»

Κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Ισραήλ

Άρχισαν τις απειλές οι Τούρκοι μετά την αποκάλυψη ότι η Ελλάδα θέλει να αγοράσει τα «αόρατα» αμερικανικά μαχητικά F-35, τα οποία προς το παρόν δε μπορούν να έχουν οι ίδιοι.

Μητσοτάκης στο NATO: Δεν μπορούν να συνεργάζονται με τζιχαντιστές σύμμαχοι

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Συμεωνίδης, με το που οι Τούρκο έμαθαν το ενδιαφέρον της ελληνικής Κυβέρνησης για την αγορά 18 έως 24 F-35, η Άγκυρα άρχισε πάλι τις απειλές. Ένας Τούρκος απόστρατος στρατηγός, ονόματι Najat Esslin, δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα αγοράσει F-35, τότε η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400 εναντίον τους.

Τουρκία: Ο Ερντογάν ποζάρει με τον επικηρυγμένο δολοφόνο του Σολωμού

Την ίδια στιγμή, ηχηρή απάντηση στην προκλητικότητα της Άγκυρας στέλνουν Κύπρος και Ισραήλ με στρατιωτική άσκηση στη Μεγαλόνησο, όπου για πρώτη φορά παίρνουν μέρος και αεροσκάφη F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ. Είναι η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ» που διεξάγεται αυτές τις μέρες στον ουρανό της ελεύθερης Κύπρου με τη συμμετοχή και οπλικών συστημάτων αεράμυνας της κυπριακής Εθνικής Φρουράς.

Μάλιστα, Ισραηλινά F-35 είναι πολύ πιθανό να δούμε και στη χώρα μας για πρώτη φορά την ερχόμενη άνοιξη, στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ», που θα γίνει φέτος κανονικά, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top