Μητσοτάκης στο NATO: Δεν μπορούν να συνεργάζονται με τζιχαντιστές σύμμαχοι

Ναι στον διάλογο με την Τουρκία αλλά και προειδοποίηση για κυρώσεις

Υπέρ της διεξαγωγής ενός ειλικρινούς και καλόπιστου διαλόγου με την Τουρκία, αλλά  στο πλαίσιο  μιας αμοιβαιότητας, τάχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του σήμερα το απόγευμα, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στην έναρξη της 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. 

Μητσοτάκης από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Διαμορφώνουμε στρατηγική συμμαχία

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αναμένει και από την Τουρκία εδώ και καιρό την επίδειξη πνεύματος αμοιβαιότητας και επισήμανε: «Ωστόσο, εάν τα καλέσματά μας παραμείνουν αναπάντητα, τότε θα είναι αναπόφευκτο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει τα στρατηγικά της συμφέροντα και τα συμφέροντα των κρατών- μελών της».

«Κλειδώνουν» στρατηγικές συμφωνίες με τα Εμιράτα

«Οι σύμμαχοι δεν μπορούν να συνεργάζονται με ομάδες τζιχαντιστών. Δεν μπορούν να προχωρούν σε δοκιμές S-400. Αυτές οι πρακτικές υπονομεύουν τις αξίες του ΝΑΤΟ και πλήττουν την αλληλεγγύη, τη συνοχή, την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ ως πολιτικού και στρατιωτικού Οργανισμού, ενώ προσκρούουν στους στόχους της ίδιας της Συμμαχίας και τα αμυντικά της συμφέροντα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top