Ακάρ: Θα συνεχίσουμε στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε αποφασισμένοι

Δυσαρέσκεια στην Τουρκία μετά τη συνάντηση Πομπέο - Οικουμενικού Πατριάρχη

Σημαία έχουν κάνει οι βεζίρηδες το αφήγημα του Ερντογάν για τους υδρογονάναθρακες. Ο Χουλουσί Ακάρ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, απείλησε ξανά τη χώρα μας, λέγοντας  πώς τα ερευνητικά τους σκάφη θα συνεχίσουν να κάνουν παρέλαση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκία: ο Σουλτάνος «ξηλώνει» και τον υπουργό ενέργειας Ντονμέζ

«Αυτά τα πλοία μας συνεχίζουν την εργασία τους, κι εμείς διασφαλίζουμε την ασφάλειά τους, τα συνοδεύουμε. Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι», είπε ο Χουλουσί Ακάρ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας.

Και όλα αυτά όταν ο Ερντογάν δε μπορεί να συνέλθει από το νέο χαστούκι του Πομπέο , ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη είδε μόνον τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

Στην Κωνσταντινούπολη ο Πομπέο - Αντιδράσεις από την Τουρκία

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να κλιμακώσει τις προκλήσεις τις επόμενες ώρες καθώς ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει το χουνέρι που του έκανε ο Μάικ Πομπέο . Στην τελευταία του περιοδεία ως  Αμερικανός Υπεξ επισκέφθηκε μόνον τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο , γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη στον σουλτάνο. 

Στο Φανάρι ο Μάικ Πομπέο- Συνάντησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδήλωση Γκρίζων Λύκων έξω από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το πρωί με κομβόι αυτοκινήτων έφτασε ο Μάικ Πομπέο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου είδε μόνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κάτι που εξόργισε τους Τούρκους. 

Ο οικουμενικός Πατριάρχης αδιαφορώντας για τα αλυχτίσματα των Γκρίζων Λύκων, τον υποδέχθηκε φορώντας μία μάσκα με το χριστιανικό σύμβολο. 

Πομπέο: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι βασικός εταίρος

«Ως ηγέτης του Ορθόδοξου κόσμου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι βασικός εταίρος, καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top