Πρεμιέρα σήμερα για την τηλεκπαίδευση στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα

Όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την τηλεκπαίδευση

Ξεκινά σήμερα η εξ αποστάσεως διδασκαλία για όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας που ανέστηλαν τη λειτουργία του στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας σημειώνουν ότι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων την πρώτη εβδομάδα της εξ αποστάσεως διδασκαλία έχουν εξαλειφθεί και πλέον αισιοδοξούν ότι μετά τις απαραίτητες αναβαθμίσεις που έγιναν δε θα υπάρξουν προβλήματα για τους μικρούς μαθητές. 

Πάλι προβλήματα με τo Webex: Δεν μπορούσαν να μπουν αρκετοί μαθητές

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα

Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 14:00 το μεσημέρι και θα διαρκούν έως τις 17:00 για τα δημοτικά και έως τις 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων και σύντομων διαλειμμάτων. 

Αναλυτικές οδηγίες έχουν σταλεί, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της επικράτειας. Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είναι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση των μαθητών και των κηδεμόνων τους για τις λεπτομέρειες σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις.

Κλειστά από σήμερα τα σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν δημοτικά – νηπιαγωγεία

Το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης επελέγη για τρεις λόγους:

Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες σε σχέση με τον απαιτούμενο αριθμό συσκευών για σύνδεση στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα αν στην οικογένεια υπάρχουν γονείς που τηλεργάζονται και μεγαλύτερα παιδιά Γυμνασίου / Λυκείου που κάνουν το πρωί τηλεκπαίδευση.

Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες των οποίων οι γονείς μπορεί να τηλε-εργάζονται το πρωί και ταυτόχρονα να χρειάζεται να βοηθήσουν τα μικρά τους παιδιά να συνδεθούν στις ψηφιακές τάξεις.

Για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση των δικτύων της χώρας από εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές κ.ο.κ.

Ζαχαράκη στο Star: Πώς και σε ποιους θα δοθεί εξοπλισμός για τηλεκπαίδευση

Τι θα γίνει με τους μαθητές που δεν έχουν εξοπλισμό ή σύνδεση στο διαδίκτυο

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός των σχολείων, ο οποίος έχει ενισχυθεί από το Μάρτιο μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και δωρεών, μπορεί να διατεθεί, με απόφαση του διευθυντή, σε μαθητές που το έχουν περισσότερο ανάγκη (βάσει κριτηρίων, μεταξύ των οποίων το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας).

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση.

Κεραμέως: Πώς θα γίνει η τηλεκπαίδευση - Και με σταθερό τηλέφωνο σύνδεση  

Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ ή έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.

Τι ισχύει για τους γονείς που εργάζονται

Όπως και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, προβλέπονται άδειες ειδικού σκοπού ενός εκ των δύο γονέων, και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η άδεια ειδικού σκοπού προβλέπει άδεια τριών ημερών από το κράτος και μίας ημέρας από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου. Το σχήμα αυτό επαναλαμβάνεται κυκλικά.

«Ασήκωτο» το Ίντερνετ λόγω τηλεργασίας- τηλεκπαίδευσης

Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος γονέας έχει εξαντλήσει την άδειά του για το 2020, τότε κατά την τέταρτη μέρα της άδειας ειδικού σκοπού, μπορεί να γίνει χρήση οποιασδήποτε άλλης νόμιμης άδειας δικαιούται, με ή άνευ αποδοχών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top