Κεραμέως: Πώς θα γίνει η τηλεκπαίδευση - Και με σταθερό τηλέφωνο σύνδεση  

Διαβεβαίωση ότι  θα λυθούν τα προβλήματα στο webex

Δείτε στο video τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας για τα κλειστά σχολεία και την τηλεκπαίδευση  

Αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η τηλεκαπίδευση αναφέρθηκε  η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η κυρία Κεραμέως διαβεβαίωσε παράλληλα ότι και να εμφανισθούν εκ νέου τεχνικά προβλήματα αυτά θα επιλυθούν.  

Κυβέρνηση: Κλείνουν τα σχολεία για δύο εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα 

Απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση «τώρα που θα μπουν τα δημοτικά “στον χορό της τηλεκπαίδευσης”, υπάρχουν εγγυήσεις για την ομαλή της λειτουργία; Πώς θα κάνουν μάθημα τα παιδιά του δημοτικού;» η Υπουργός Παιδείας επισήμανε:

Κεραμέως για τα κλειστά σχολεία: Τηλεκπαίδευση το απόγευμα στα δημοτικά 

«Για προληπτικούς λόγους, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου, ενώ ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Έτσι, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως, με δύο αλληλένδετους τρόπους: μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και μέσω της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα έχει διάρκεια 30' μετά από σχετική εισήγηση ΙΕΠ - ενώ στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40'- και θα πραγματοποιείται 2 με 5 μμ για τα Δημοτικά και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων διαλειμμάτων. 

Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο; Για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ' ετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων της χώρας από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ. 

Οδηγίες εστάλησαν ήδη σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, θα ακολουθήσουν δύο ημέρες - Δευτέρα και Τρίτη - για την κατάρτιση του προγράμματος, τη δοκιμαστική λειτουργία και τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου, ενώ η πλήρης έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να συνεχισθεί ομαλά και απρόσκοπτα η εξ αποστάσεως διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης: αναβάθμιση του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, δωρεάν υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων, παροχή εξοπλισμού στα σχολεία μέσω ΕΣΠΑ και δωρεών ιδιωτών, δωρεάν δεδομένα για τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο από τους παρόχους, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τεχνικά προβλήματα μπορεί να υπάρξουν, στη χώρα μας και διεθνώς, δεδομένου ότι πρόκειται για παγκόσμια κρίση, ωστόσο είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, στεκόμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και βρίσκουμε λύσεις».

H κυρία Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι δε θα εμφανιστούν και πάλι προβλήματα, όπως προ ημερών, τα οποία προκάλεσαν την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης:

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης για την πτώση του webex στα σχολεία 

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες που μεσολάβησαν από το πρώτο κύμα της πανδημίας, οι δημόσιες ψηφιακές υποδομές - συμπεριλαμβανομένου και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου («ΠΣΔ») - έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά. Η προηγούμενη Κυβέρνηση μας κληροδότησε υπηρεσία τηλεδιασκέψεων του ΠΣΔ που μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι ... 500 ταυτόχρονους χρήστες. Έκτοτε έχουν ενισχυθεί σημαντικά και οι υποδομές του ΠΣΔ και το ανθρώπινο δυναμικό του.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση του ΠΣΔ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τα έτη 2020-2021 και μάλιστα με αύξηση του προϋπολογισμού κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία, το ΠΣΔ προέβη σε αναδιάταξη των πόρων και αναβάθμιση επιμέρους διαδικασιών που ακολουθούνται, ενώ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το ΕΔΥΤΕ για τη συνεχή, καθημερινή αναβάθμιση και θωράκιση των δημόσιων συστημάτων.

Προκειμένου, δε, να ενισχύσουμε τις δυνατότητες πρόσβασης, δρομολογήσαμε, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και δωρεών, τον εξοπλισμό των σχολείων με 90.000 και πλέον φορητές συσκευές (tablet και laptop), τις οποίες μπορούν να δανείζουν τα σχολεία στη βάση κοινωνικών κριτηρίων, εξασφαλίσαμε από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών τη δωρεάν παροχή δεδομένων για όλες τις πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δώσαμε ακόμη και τη δυνατότητα σύνδεσης των μαθητών στην πλατφόρμα με σταθερό τηλέφωνο.

Υπουργείο Παιδείας: 90.000 tablet και laptop στα σχολεία για τηλεκπαίδευση

Δυσκολίες ασφαλώς υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν - εδώ είμαστε για να επιλύουμε όποια δυσκολία προκύπτει, για να διορθώνουμε όποια αρρυθμία, για να βελτιώνουμε τις λύσεις».

   

   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top