Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης για την πτώση του webex στα σχολεία 

Τσίπρας: Η κυβέρνηση  αυτογελοιοποιείται – Πέτσας: Δεν ξέρουν τι τους γίνετ

Το video του Star για τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στην τηλεκπαίδευση

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε σήμερα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνησης για την πτώση του δικτύου webex στα σχολεία, που εμποδισε την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.  

Τηλεκπαίδευση: Tι απαντά το υπουργείο Παιδείας για τα σημερινά προβλήματα

«Η κυβέρνηση των "αρίστων" και του "επιτελικού κράτους" συνεχίζει να αυτογελοιοποιείται», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. Όπως υποστήριξε «μετά τις μάσκες- τεντόπανα στα σχολεία, τώρα αποδεικνύουν την ανικανότητά τους και στην αδυναμία τους να οργανώσουν την τηλεκπαίδευση, αφού επί τόσους μήνες δεν φρόντισαν να ετοιμάσουν τίποτα άλλο παρά την αυτοπροβολή τους στα αδρώς επιχορηγούμενα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει ότι «η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης που τόσο πολύ διαφήμιζε η υπουργός Παιδείας, ως απόδειξη ετοιμότητας σε ενδεχόμενο νέο lockdown, έπεσε λίγα μόλις λεπτά αφότου άνοιξε, παρά τις αστείες συστάσεις στους πολίτες να μην μπαίνουν στα social media και στις πλατφόρμες streaming τις ώρες αιχμής, για να αντέξει το δίκτυο».

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ότι «ακόμα όμως και αν κάποια στιγμή η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης εν τέλει λειτουργήσει, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Έχουν άραγε όλοι οι μαθητές πρόσβαση σε διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων που απαιτεί η πλατφόρμα του υπουργείου, για να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι στην εκπαιδευτική διαδικασία; Υπάρχει σε κάθε σπίτι ανάλογος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να καλύψουν ενδεχομένως δυο ή παραπάνω παιδιά στην τηλεκπαίδευση και ταυτόχρονα κάποιον γονέα που εργάζεται από το σπίτι; Ή όσοι λόγω οικονομικής δυσχέρειας της οικογένειάς τους δεν έχουν αυτές τις δυνατότητες, θα αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία και θα τιμωρούνται και με απουσίες από πάνω;».

Τηλεκπαίδευση: «Έπεσε» το σύστημα και δεν μπορούν να μπουν οι μαθητές

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζει ότι «κάποιος μάλλον θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. Μητσοτάκη και την κ. Κεραμέως, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν ιδέα σε ποιους απευθύνονται, ότι στη χώρα που κυβερνούν, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους».

Επίσης, ότι «υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς γρήγορο Ίντερνετ. Ακόμη και νοικοκυριά που δεν έχουν υπολογιστές. Και δεκάδες χιλιάδες άλλα που δυσκολεύονται να αγοράσουν δεύτερο ή τρίτο για να αντεπεξέλθουν».
«Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι μόνο η ανικανότητά τους», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων, γιατί είναι πολύ μακριά από την καθημερινότητα και τη ζωή τους».

Πέτσας: Αντιπολίτευση για κλάματα, πανευρωπαϊκό το πρόβλημα  

Με αφορμή επίσης την κριτική που άσκησε για το ίδιο ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Υφυπουργός  παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι το πρόβλημα ήταν πανευρωπαϊκό και στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχαν την ευθιξία να το αναγνωρίσουν,    

Ο κ. Πέτσας δήλωσε συγκεκριμένα:

«Κάποιοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχουν την ευθιξία να παραδεχθούν ένα λάθος λέγοντας «δεν είχα υπόψιν μου οτι το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό. Μόλις ενημερώθηκα και αποσύρω την σχετική προηγούμενη ανάρτησή μου». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν βγαίνουν να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος χρεώνοντας στο Υπουργείο Παιδείας ένα  πρόβλημα της πλατφόρμας σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά επιμένουν κιόλας! Είτε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, είτε, έστω με καθυστέρηση, έμαθαν τι έγινε, αλλά επιμένουν στην προσφιλή τους τακτική «πες πες κάτι μένει».  

Αντιπολίτευση για κλάματα. Θα λέγαμε για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή».

Κυβερνητικές πηγές: Ντροπή!  

Κυβερνητικές πηγές επίσης, σχολίασαν για την ανάρτηση του κ. Τσίπρα:

«Ο κ. Τσίπρας αντί να διορθώσει τις επιπόλαιες ανακοινώσεις του κόμματός του για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, επιχείρησε και αυτός με ανάρτησή του να επιρρίψει ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας. Και μάλιστα ενώ ήταν γνωστό  ότι η ευθύνη για τις σημερινές δυσκολίες στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης οφείλονταν σε πανευρωπαϊκό πρόβλημα και συγκεκριμένα σε τεχνικό σφάλμα ενός από τα data center της εταιρίας στο Λονδίνο. Η ανακοίνωση της Cisco δίνει καθαρή απάντηση στα μυθεύματα, όμως ο κ. Τσίπρας συνέχισε στον κατήφορο του λαϊκισμού. Ντροπή!»> 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top