Τηλεκπαίδευση: «Έπεσε» το σύστημα και δεν μπορούν να μπουν οι μαθητές

Προβλήματα από την πρώτη ημέρα μαθημάτων

Προβλήματα από την πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζουν μαθητές και φοιτητές της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χτυπάει… ηλεκτρονικό κουδούνι για τα σχολεία

Σε πολλές περιοχές της Αττικής, της βόρειας Εύβοιας και της Αργολίδας το σύστημα άντεξε μόλις μια ώρα και στη συνέχεια «έπεσε». Μέχρι τώρα, το πρόβλημα στην Αττική παρατηρήθηκε σε Νέα Σμύρνη, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Γκύζη και Αγία Παρασκευή.

«Έπεσε» το σύστημα την πρώτη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, «έπεσε» η πλατφόρμα του Webex σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το μήνυμα που εμφανίζεται στις οθόνες

«Είμαστε καθ' όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», είχε δηλώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τη σημερινή κατάσταση ωστόσο να δημιουργεί ερωτήματα για τη σωστή λειτουργία του συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Από το μέτρο, εξαιρούνται οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, ενώ κανονικά στις τάξεις τους πηγαίνουν οι «μικορί μαθητές» των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top