Τηλεκπαίδευση: Tι απαντά το υπουργείο Παιδείας για τα σημερινά προβλήματα

Δε θα μετρήσουν οι απουσίες όσων μαθητών προσπάθησαν να μπουν στο σύστημα

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε η πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς παρατηρήθηκε αδυναμία σύνδεσης των μαθητών σε πολλές περιοχές της χώρας, μετά την πρώτη ώρα μαθημάτων.

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. 

Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δε θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Τηλεκπαίδευση: «Έπεσε» το σύστημα και δεν μπορούν να μπουν οι μαθητές

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα αυτό προέκυψε επειδή ο server της Cisco Webex στο Λονδίνο «έπεσε», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση 

Πριν λίγο το Υπουργείο Παιδείας ανήρτησε μια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα: 

«Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:  

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δε θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.
 
Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top