Ζαχαράκη στο Star: Πώς και σε ποιους θα δοθεί εξοπλισμός για τηλεκπαίδευση

«Δίνουμε μάχη με τις νέες συνθήκες»

Η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει μέχρι τέλη Νοεμβρίου τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς της χώρας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις και οι επαφές των γονέων και να μην παρατηρούνται εικόνες συγχρωτισμού.

Ξεκινά η τηλεκπαίδευση - Πώς θα λειτουργήσει σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Για τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η τηλεκπαίδευση σε αυτές τις σχολικές βαθμίδες και για τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές οικογένειες τις επόμενες ημέρες, αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Κεραμέως για τα κλειστά σχολεία: Τηλεκπαίδευση το απόγευμα στα δημοτικά 

Τι θα γίνει με τα tablets που θα διανεμηθούν

Αναφορικά με τον ελλιπή εξοπλισμό των μαθητών, καθώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν laptop ή tablet προκειμένου να συμμετάσχουν στα εξ αποστάσεων μαθήματα ή πολλές οικογένειες έχουν παραπάνω από ένα παιδί στο σπίτι, η κα Ζαχαράκη επεσήμανε ότι ο απαραίτητος εξοπλισμός θα δοθεί όπου είναι απαραίτητος.

Κυβέρνηση: Κλείνουν τα σχολεία για δύο εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα 

Η διανομή του εξοπλισμού θα γίνει στους μαθητές με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια μέσω των σχολικών μονάδων. 

«Ήδη από το Μάρτιο, έχει ξεκινήσει η αποστολή tablets προς τις σχολικές μονάδες, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του σχολείου και θα διατεθούν σε μαθητές με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη και επεσήμανε ότι «το υπουργείο Παιδείας δίνει μάχη με τις νέες συνθήκες». «Ήδη έχουν δοθεί 40.000 tablets και θα μοιραστούν και άλλα μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 90.000 τους επόμενους μήνες, με επιταχυμένες διαδικασίες», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη συνύπαρξη τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης σε κάθε ελληνικό σπίτι από αύριο, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι το πρόγραμμα των μαθητών δημοτικού και νηπιαγωγείων ορίστηκαν σε διαφορετικές ώρες ώστε να υπάρχει ευελιξία στα ωράρια παιδιών και γονέων και για να μην «υπερφορτώνεται» το δίκτυο.

Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία θα λειτουργήσει  η εξ αποστάσεως από την Τετάρτη με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

Α. Εκπαιδευτική τηλεόραση

Αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΡΤ που φιλοξενεί εκ νέου την προβολή των εκπαιδευτικών μαθημάτων. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.

Β. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση  

Από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Θα είναι υποχρεωτική, που στην πράξη σημαίνει καταγραφή απουσιών στους απόντες. Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής –  Στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’).

Το ωράριο

Α. Η τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και.

Β. 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top