Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προληπτικές μετρήσεις σακχάρου για χιλιάδες πολίτες

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη η σημερινή     

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη Δήμος Αθηναίων

 
Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου θα μπορούν να κάνουν οι δημότες της Αθήνας στα Δημοτικά Ιατρεία, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.    

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Σοκάρουν οι αριθμοί- Πώς συνδέεται με άλλες νόσους

Η δράση που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με ραντεβού τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα κλείνουν τηλεφωνικά με τα Δημοτικά Ιατρεία, στοχεύει στην εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών των επτά Κοινοτήτων της πόλης με σκοπό την ανίχνευση και έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου.  

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) « Όλα τα φώτα στον διαβήτη!» και σήμερα το βράδυ θα φωταγωγήσει το σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας σε μπλε χρώμα, «πλημμυρίζοντας» την καρδιά της πόλης με θετικά συναισθήματα και ελπίδα.    


Τα Δημοτικά Ιατρεία στα οποία θα κλείνονται τηλεφωνικά τα ραντεβού είναι τα εξής:   
  
1ο Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο  
Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα  
Τηλέφωνο: 210 3626587  
2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος  
Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ  
Τηλέφωνο: 210 9239865  
3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα  
Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών  
Τηλέφωνο: 210 3427515 & 210 3427513  
4ο Δημοτικό Ιατρείο – Κολωνός  
Διεύθυνση: Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110  
Τηλέφωνο: 210 5121921  
6ο Δημοτικό Ιατρείο - Κυψέλη  
Διεύθυνση: Χανίων 4β  
Τηλέφωνο: 210 8836200  
  
 
«Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει μέσω διεθνών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και της πρόληψης. Με αφορμή το φετινό εορτασμό, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι η σημαντικότερη θεραπεία.   Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Αθήνας να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικά τεστ για σακχαρώδη διαβήτη  στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης, τα οποία για το σκοπό αυτό θα εξοπλιστούν με τους κατάλληλους μετρητές σακχάρου, αλλά και ζυγαριά μέτρησης και υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων.   

Τα τεστ μέτρησης σακχάρου που θα γίνουν στις δημοτικές δομές υγείας ανέρχονται σε 5.000. 

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο δίνει καθημερινά μάχη στα νοσοκομεία, προκειμένου να σώσει ζωές, άλλα και να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας.  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top