Δολοφονία Αγία Βαρβάρα: Προφυλακιστέοι η 15χρονη και ο 17χρονος

Αμετανόητη η κόρη του θύματος - «Θα το έκανα ξανά»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της, που κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία της 50χρονης μητέρας της ανήλικης στην Αγία Βαρβάρα. Υπενθυμίζεται ότι χθες κρίθηκε προφυλακιστέος και ο 16χρονος που κατηγορείται από τους άλλους δύο ότι ήταν εκείνος που κατάφερε τις 70 μαχαιριές στην άτυχη γυναίκα.

Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος για το άγριο έγκλημα

Τι υποστήριξαν στον ανακριτή

Η κόρη του θύματος φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς.

Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αποφάσισε να εξοντώσει τη μητέρα της μαζί με τον 17χρονο φίλο της, επειδή είχαν συχνούς και έντονους καβγάδες. Επίσης, φέρεται να παραδέχθηκε κυνικά ότι άκουγε τις κραυγές της μητέρας από το διπλανό δωμάτιο, χωρίς να κάνει κάτι για να αποτρέψει το έγκλημα.

Αγία Βαρβάρα: «Έτρεμα και άκουγα τη μητέρα μου να ουρλιάζει»

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υπέδειξε τον 16χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας, λέγοντας ότι τον χρειάζονταν για βοήθεια και πως ο ίδιος επέμενε να λάβει μέρος στη δολοφονία.

Όσον αφορά την κατάθεση του 17χρονου από τη Ρουμανία φέρεται να επέμεινε στα όσα είπε προανακριτικά στους αστυνομικούς, υποδεικνύοντας ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας τον 16χρονο.

Αγία Βαρβάρα: Κάθισαν για ώρες δίπλα στο πτώμα της άτυχης μητέρας

«Ναι, θα το ξαναέκανα»

Νωρίτερα, πληροφορίες της Ρούλας Κουσκουρή για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ανέφερεαν ότι την Τετάρτη ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε ο συνήγορος υπεράσπισης της 15χρονης την επισκέφτηκε για πολλή ώρα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το πόρισμα δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα στον ψυχικό της κόσμο. Εντύπωση προκάλεσε ότι έδειξε αμετανόητη για την πράξη της, καθώς σε ερώτηση που της έγινε για το αν έχει μετανιώσει για την πράξη της φέρεται να απάντησε «Ναι, θα το ξαναέκανα».

Αγία Βαρβάρα: «Τον απείλησαν ότι αν τους "δώσει" θα τον πάρουν μαζί τους»

Τι λένε οι ειδικοί για τον ψυχικό κόσμο της 15χρονης

Δείτε στο βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τι είπε η Χριστίνα Αντωνοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και δικαστική ψυχολόγος για τον ψυχικό κόσμο της 15χρονης.

Για τον ψυχικό κόσμο της 15χρονης και για το τί ήταν αυτό που την ώθησε να σκοτώσει την ίδια της τη μητέρα μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η Χριστίνα Αντωνοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και δικαστική ψυχολόγος.

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου είναι δύσκολο για τους ειδικούς να πουν από απόσταση αν το κορίτσι είχε κάποιο ψυχικό πρόβλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η 15χρονη μοιάζει να έχει οριακή διαταραχή προσωπικότητας, που ο θάνατος του πατέρα της μπορεί να «ενεργοποίησε» και «απελευθέρωσε» αυτά τα συναισθήματα.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε η κ. Αντωνοπούλου, τα άτομα με οριακή διαταραχή προσωπικότητας βρίσκονται στα όρια της λογικής και της μη λογικής, ενώ είναι συνήθως άτομα χωρίς ενσυναίσθηση και λειτουργούν εκτός κοινής λογικής.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top