Ψευτογιατρός: «Κόλαφος» το πόρισμα για τον τραγικό θάνατο ασθενή

«Θα μπορούσε να έχει γίνει καλά εάν δεν λάμβανε τα σκευάσματα»

Στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση του γιατρού «μαϊμού» έχουν παραδοθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων που εξέτασαν την περίπτωση ενός 67χρονου θύματός του.

Ψευτογιατρός: «Μου είπε ότι θα μου βάλει ένα κανονικό πόδι, από νεκρό»

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, που το γραφείο του έχει αναλάβει το βήμα της υποστήριξης της κατηγορίας υπέρ ορισμένων θυμάτων του ψευτογιατρού, και οι δυο γιατροί εκτιμούν ότι ο 67χρονος ασθενής θα μπορούσε να είχε ζήσει περισσότερα χρόνια ή ακόμα και να είχε θεραπευτεί αν δεν είχε πέσει θύμα του, για τον οποίο εκτιμούν ότι συνέβαλε στην επιδείνωση της υγείας του και τελικά στο θάνατο του.

Ειδικοί πραγματογνώμονες θα εξετάσουν τις καταγγελίες για τον ψευτογιατρό

Τι αναφέρει το πόρισμα των πραγματογνωμόνων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Κούγια,

Σήμερα οι δύο πραγματογνώμονες που ορίστηκαν στην υπόθεση, ήτοι η ιατροδικαστής Ο.Δ. και η παθολογοανατόμος Δ.Κ., παρέδωσαν τα πορίσματά τους, μεταξύ άλλων, και για ένα εκ των θυμάτων (Κ.Κ.), την οικογένεια του οποίου εκπροσωπούμε.

Η ψεύτικη ταυτότητα μέλους της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Ειδικότερα, η ιατροδικαστής απεφάνθη ότι η πρόγνωση του ασθενούς, ο οποίος ήταν 67 ετών και έπασχε από μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα πνεύμονα, θα μπορούσε να είναι πολύ καλή και να οδηγήσει ακόμη και σε πλήρη ίαση χάρη στην πρόοδο της ογκολογίας και τα εγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα, πλην όμως ο ασθενής εξαπατήθηκε από τον κατηγορούμενο και πείσθηκε ότι δεν χρειαζόταν να προβεί σε χειρουργική επέμβαση και ότι δήθεν θα θεραπευόταν με βότανα, έλαια, αυστηρή διατροφή κλπ. Ως εκ τούτου η νόσος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο και οδήγησε τον ασθενή στο θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ψευτογιατρός: Σε χειρόγραφο ντοκουμέντο έγραφε από βότανα μέχρι ενέσεις

Η παθολογοανατόμος απεφάνθη ότι η περίπτωση του θανόντα είναι από τις πιο δραματικές, διότι θα μπορούσε με την ορθή επιλογή να εμπιστευτεί την υγεία του σε ιατρικό προσωπικό ενδεδειγμένο για την πάθησή του και να έχει προσδόκιμο ζωής άνω των επτά τουλάχιστον ετών ζωής, καθόσον η σταδιοποίηση της νόσου και οι απεικονιστικές εξετάσεις δίνουν μια πολύ καλή εικόνα για το πόσο καλά θα πήγαινε η πορεία της ασθένειάς του. Δυστυχώς όμως η αυστηρή διατροφή και τα αγνώστου σύστασης σκευάσματα που του χορηγήθηκαν από τον κατηγορούμενο, αλλά και η έλλειψη της σωστής θεραπευτικής αγωγής που ορίζει η ιατρική επιστήμη, καταπόνησαν δραματικά τον ασθενή.

Και οι δύο πραγματογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πράξεις του κατηγορουμένου συνετέλεσαν αιτιωδώς στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του ασθενούς, στην επίσπευση και την πρόκληση του θανάτου αυτού.

Τα πορίσματα των ως άνω πραγματογνωμόνων δικαιώνουν με απόλυτο τρόπο τη νομική άποψη που είχαμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή της αναλήψεως του βήματος της υποστήριξης της κατηγορίας, για τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό των αδικημάτων του κατηγορουμένου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top