Γηροκομείο Πειραιά: Θετικοί 18 ηλικιωμένοι και δύο εργαζόμενοι

Ανιχνεύθηκαν κατά τον προληπτικό έλεγχο στο νοσηλευτικό προσωπικό

Συναγερμός σήμανε στον ΕΟΔΥ μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Πειραιά. Tα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν αποτελέσει επανειλημμένα εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη στο πλαίσιο των νέων μέτρων απαγορεύονται οι επισκέψεις σε αυτές τις δομές. 

Κορωνοϊός Ελλάδα: 1.678 κρούσματα - 449 στη Θεσσαλονίκη και 300 στην Αττική

Από την περασμένη Παρασκευή έχουν διενεργηθεί 221 τεστ στο γηροκομείο Πειραιά κι έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής 20 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γηροκομείου. Όπως αναφέρεται, ανιχνεύτηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου που υποβάλλει το Ίδρυμα όλο το προσωπικό σε πυκνά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα υπόλοιπα 18 κρούσματα είναι ηλικιωμένοι.

«Τα κρούσματα στους τροφίμους προέκυψαν κατόπιν ελέγχου του ΕΟΔΥ μετά από άμεσο αίτημα του Ιδρύματος και την ενημέρωση που του παρείχε αναφορικά με τις δύο θετικές νοσηλεύτριες, ενώ άπαντα είναι ασυμπτωματικά» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Τη Δευτέρα αναμένεται ο ΕΟΔΥ να δώσει κατευθύνσεις, καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των τεστ κι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλα θετικά κρούσματα. 

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο του Star, τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το γηροκομείο του Πειραιά. 

Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο των Ιωαννίνων

Σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Γιάννενα εντοπίστηκε νέα εστία, καθώς εντοπίστηκαν 26 θετικά κρούσματα σε σύνολο 55 φιλοξενούμενων. Τέσσερις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με βαριά συμπτώματα σε Πρέβεζα και Φιλιππιάδα.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια έχει ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα για το συγκεκριμένο γηροκομείο. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top