Σύγκρουση πλοίων: Ελεύθερος ο καπετάνιος που προσέκρουσε στο «Καλλιστώ»

Τι είπε στην απολογία του

Ελεύθερος αφέθηκε την Πέμπτη ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου που έκοψε στα δύο το ελληνικό πολεμικό πλοίο «Καλλιστώ». Οι εξηγήσεις του δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα.

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για το ναυτικό ατύχημα στον Σαρωνικό!

Ο πλοίαρχος του «Maersk Launceston» ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη για το ναυτικό ατύχημα που παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή σε 27 άνδρες του πολεμικού ναυτικού έχει ο κυβερνήτης του «Καλλιστώ».

Καλλιστώ

Στιγμιότυπο από τη σύγκρουση. Φωτογραφία Eurokinissi

«Έβλεπα το πολεμικό πλοίο να έρχεται με πορεία προς τα πάνω μου. Πριν συμβεί το ατύχημα προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον κυβερνήτη του Πολεμικού. Δεν πήρα καμία απάντηση», είπε κατά την απολογία του.

Αποκάλυψη Star: Η επικοινωνία των δύο πλοιάρχων λίγο πριν την πρόσκρουση

Αν και βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου δεν κατάλαβε τον κίνδυνο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέποντας το πολεμικό να συγκλίνει προς το δικό μου πλοίο πάτησα τον σφυριγμό του πλοίου χωρίς καμία ανταπόκριση».

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 27-10 το χρονικό της σύγκρουσης στον Πειραιά.

Κανονικά, μετά από τέτοια σύγκρουση που διέλυσε το πολεμικό πλοίο το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ήταν να ενημερώσει το θάλαμο επιχειρήσεων ότι κινδυνεύουν άνθρωποι, κάτι που ωστόσο δεν έκανε.

Σύγκρουση πλοίων: Συνελήφθη ο πλοίαρχος του φορτηγού - Πώς έγινε το ατύχημα

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή, καθώς το Λιμεναρχείπ Πειραιά ζήτησε τρίμηνη προθεσμία προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που κάνουν οι πραγματογνώμονες.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top