Στράτος Μαυροειδάκος: Δεν έχουμε την ευθύνη που ξέφυγε ο Χρήστος Παππάς

Τι είπε ο γ.γ ομοσπονδίας ειδικών φρουρών Ελληνικής αστυνομίας

Άφανος παραμένει ο Χρήστος Παππάς αφού ούτε έχει παραδοθεί, ούτε οι αστυνομικοί γνωρίζουν που είναι. 

Ο γενικός γραμματέας  ομοσπονδίας  ειδικών φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων και την Κάτια Μακρή, είπε μεταξύ  άλλων πως δεν ήταν δουλειά της αστυνομίας να επιτηρεί τον Χρήστο Παππά, έναν εκ των ηγετικών στελεχών της Χ.Α.

Χρυσή Αυγή: Πώς κατάφερε να εξαφανιστεί ο Παππάς

«Η αστυνομία μετά το βούλευμα του Αυγούστου του 2015 διανυκτέρευσε στην οικία του  Χρήστου Παππά στου Παπάγου και η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να τον ελέγχει, μετά σταμάτησαν οι περιοριστικοί όροι και έπρεπε οι αστυνομικοί να πηγαίνουν μόνο πρώτη του μηνός. Έτσι και τώρα πήγαν 1η του μηνός.  Ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών έστειλε αίτημα στο Αναζητήσεων για να τον βρουν. Αυτό έγινε  κανονικά. Δεν έχει την ευθύνη η αστυνομία να τον βρει πριν άλλωστε είναι και παράνομο. Το θέμα είναι άλλο, αν έπρεπε η αστυνομία να επιτηρεί τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Η  κοινή γνώμη όμως ότι η αστυνομία δεν μπόρεσε να συλλάβει το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής δεν υφίσταται. Την ευθύνη δεν την έχουμε εμείς οι κατώτεροι αστυνομικοί.  Τώρα αν έπρεπε να επιτηρείται, την ευθύνη την έχουν άλλοι» δήλωσε ο κύριος Στράτος Μαυροειδάκος.

Όπως είπε μάλιστα απαγορεύεται η αστυνομία να παρακολουθεί υπόπτους πριν δοθεί εντολή από τον εισαγγελέα.

«Οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί κάνουμε άριστα τη δουλειά μας» τόνισε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top