Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση

Χαρδαλιάς από Κοζάνη: Κρίσιμη η κατάσταση

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Κοζάνης μετά το lockdown που μπήκε σε εφαρμογή από την Παρασκευή

Με το… «κόκκινο» φλερτάρει η Αττική, όσον αφορά τον κορωνοϊό, την ώρα που η Ελλάδα καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων, αφού την Παρασκευή ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 500.

Οι περιοχές που επιβαρύνονται ολοένα και πληθαίνουν, ενώ το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της χώρας, έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο στη Γλυφάδα

Με την Κοζάνη να είναι ήδη η πρώτη περιοχή του δευτέρου κύματος, που τελεί υπό καθεστώς καθολικής καραντίνας, τα Ιωάννινα είναι πολύ κοντά και αυτά σε ένα νέο lockdown, καθώς υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία έχει βάλει στο μικροσκόπιο την Καστοριά, τη Θεσσαλονίκη, τη Φθιώτιδα, και την Πέλλα.

Χαρδαλιάς από Κοζάνη: Κρίσιμη η κατάσταση

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέπτεται σήμερα την Κοζάνη, η οποία έχει περάσει πλέον στο στο επίπεδο 4 Aυξημένου Kινδύνου στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Νέα έκρηξη κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 508 νέα- Στο επίκεντρο η Αττική με 227

Μετά από ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ότι «η κατάσταση παραμένει κρίσιμη», προσθέτοντας ότι «από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη φάση, από εδώ ξεκινά και στη δεύτερη φάση».

«Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε η Δυτική Μακεδονία στην πρώτη φάση και θα το κερδίσει και τώρα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμα 27 νέα κρούσματα στην Κοζάνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι  Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, προκύπτει ότι διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι σε δομές και κεντρικά σημεία του νομού.

Συγκεκριμένα, στις αποστολές που οργανώθηκαν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 482 έλεγχοι (402 αντιγονικοί έλεγχοι γρήγορου τεστ -rapid test- και 80 μοριακοί –pcr). Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης (47 δείγματα) και μαζικούς ελέγχους σε κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας (100 τεστ) και τις πλατείες Νίκης και  Λασσάνη στην Κοζάνη (335 τεστ).

Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα (1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης), ποσοστό 6,7%.

«Καμπανάκι» από Κικίλια: Εύθραυστη η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Αττική

Τεράστια επιτυχία για τη χώρα χαρακτήρισε το νέο Γραφείο του ΠΟΥ στην Ελλάδα ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε πως είναι πολύ μεγάλη αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την προσπάθεια που έχει γίνει στη διαχείριση της πανδημίας, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, στις μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην όλη αντιμετώπιση της κυβέρνησης σε θέματα δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κρούσματα στην Αττική.

«Προφανώς, όσο δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες και προχωράμε προς τον χειμώνα, άρα όσο οι πολίτες μας κλείνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται καλά, που ο συγχρωτισμός μεγαλώνει, δυσκολεύουν οι συνθήκες. Για αυτό, η προσπάθεια που κάνουμε είναι να μη μπούμε στον χειμώνα με κακά επιδημιολογικά δεδομένα. Βλέπω αυτήν τη στιγμή μία μερική σταθεροποίηση στην Αττική. Όμως, έχει δίκιο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, που είπε ότι είναι εύθραυστη, που σημαίνει ότι έγκειται στη συμπεριφορά του καθενός μας το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο λεκανοπέδιο», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top