Μας τα χαλάει ο καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ

Σε ποιες περιοχές αναναμένονται βροχές

Αλλάζει ο καιρός για ακόμα μια φορά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να «απειλούν» τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. Ωστόσο η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα ενισχυθούν από τις βραδινές ώρες σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα υπάρξουν νεφώσεις που θα αυξηθούν παροδικά. Στη δυτική Μακεδονία από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά έρχονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες που θα γίνουν πιο ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί, από το απόγευμα στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top