Κακοκαιρία Αττική: Τέσσερις τραυματίες - Ποια η κατάσταση της υγείας τους

Μεγάλες καταστροφές από το ξαφνικό μπουρίνι

Δείτε στο βίντεο ποια είναι η κατάσταση της υγείας των τεσσάρρων τραυματιών από την κακοκαιρία στην Αττική.

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική το πρωί της Δευτέρας. Η ξαφνική νεροποντή προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Ηράκλειο και τη Νέα Ιωνία, με την πτώση τουλάχιστον 200 δένδρων και δεκάδων κολωνών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, συνολικά τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν: μία 65χρονη γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε ΜΕΘ στον Ευαγεελισμό βαριά τραυματισμένη.

Η μπόρα έφερε μποτιλιάρισμα: Μεγάλες καθυστερήσεις στους δρόμους

Επίσης, ένας 55χρονος γείτονας της γυναίκας νοσηλεύεται στη θωρακοχειρουργική κλινική του ΚΑΤ με τρία σπασμένα πλευρά. Ένας άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε από πόρτα στο χέρι νοσηλεύτηκε και αυτός στο ΚΑΤ. Τέλος, η τέταρτη κλήση ήταν από έναν 32χρονο μοτοσικλετιστή που οδηγούσε στην Πέτρου Ράλλη και ξαφνικά τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από την πτώση δένδρων. Άμεσα οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό. 

Μεγάλες οι καταστροφές από το ξαφνικό μπουρίνι

Δρόμοι πλημμύρισαν, δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε ορισμένους δρόμους, ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει κάποιες περιοχές.  

Αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από δέντρα / Eurokinissi

Η Πυροσβεστική δέχτηκε 156 κλήσεις από διάφορες περιοχές της χώρας, από τις οποίες οι 148 αφορούσαν την Αττική. Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το Νέο Ηράκλειο, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Μοσχάτο και το Αιγάλεω με 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων.Οι εργασίες της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη.

Πτώση δέντρων στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου / INTIME

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τη μετακίνηση

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ για την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στον Άλιμο, την Αργυρούπολη, το Νέο Ηράκλειο και την Αλσούπολη, καθώς τα ξημερώματα οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες και προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο.

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Προς τα πού οδεύει η κακοκαιρία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη γραμμή 1 ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου που είχε διακοπεί λόγω πτώσης δέντρου.

Παράλληλα, η ηλεκτροκίνηση στην περιοχή του Ρέντη, η οποία είχε διακοπεί, αποκαταστάθηκε.

Έπεσαν 800 κεραυνοί σε μόλις μία ώρα

Δείτε στο βίντεο τι είπε στο Star ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος για το φαινόμενο που χτύπησε με σφοδρότητα το Ηράκλειο Αττικής και οδήγησε σε 800 κεραυνούς μέσα σε μία μόλις ώρα.

Η κακοκαιρία χτύπησε για τα καλά την Αττική. Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, μέσα σε μια ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης, έπεσαν τουλάχιστον 800 κεραυνοί.

Υλικές καταστροφές και πλημμύρες από την κακοκαιρία / Eurokinissi

Όπως μετέδωσε το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά, την περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά και το Παλαιό Φάληρο με 27 χιλιοστά.

Τεράστιες καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο / Eurokinissi

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top