Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από το απόγευμα

Θα πέσει η θερμοκρασία και στην Αττική

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από απόψε με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών ο καιρός θα μας δείξει και το φθινοπωρινό του πρόσωπο, καθώς για σήμερα Δευτέρα 12/10 αλλά και αύριο Τρίτη 13/10, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Γι΄αυτό τον λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έχει εκδόσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε: 

Από σήμερα το απόγευμα σε: Ιόνιο, Ήπειρο, Δ. Μακεδονία, Δ. Στερεά, Δ. Πελοπόννησο. Από το βράδυ, τη νύχτα και αύριο το πρωί: στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με έμφαση στην Κ. Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Εύβοια. Από αύριο το πρωί – μεσημέρι σε: Α. Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο – Α. Αιγαίο.

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα κακοκαιρία θα έχουμε από το απόγευμα και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές – καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις, σταδιακά θυελλώδεις νοτιάδες 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ και μέχρι νωρίς το πρωί στο Αιγαίο πιθανώς και 9 μποφόρ τοπικά. 

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά καλός καιρός, με σταδιακή συννεφιά και βροχές από το απόγευμα, ενώ από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και αργότερα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλονίκη λίγη συννεφιά που σταδιακά θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. 
Οι νοτιάδες από το μεσημέρι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ και η θερμοκρασία τους 25 βαθμούς

Για αύριο Τρίτη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα έχουμε κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα με τοπικά έντονα φαινόμενα ήδη από τη νύχτα, ενώ από το μεσημέρι θα επηρεάσει το βόρειο, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, αρχικά νοτιάδες, στο Ιόνιο το πρωί θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ και στη συνέχεια, δυτικοί, θα πέσουν στα 4-6. Στο Αιγαίο, νότιοι, θα φτάνουν αρχικά τα 6-8 και στο Β. Αιγαίο πρόσκαιρα και τα 9 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν κι εκεί και θα πέσει λίγο και η θερμοκρασία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top