Δωρεάν μαστογραφίες από τον Δήμο Αθηναίων - Πότε και πού

Ποιες οι προύποθέσεις

δωρεάν μαστογραφίες - δήμος Αθηναίων

Με γνώμονα την τεράστια σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, ο δήμος Αθηναίων θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων.

Οι εξετάσεις θα γίνονται στο κτίριο του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» που βρίσκεται στην οδό Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι στις εξής ημερομηνίες:

-    Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

-    Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

-    Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2020  

-    Τετάρτη 11 Νοεμβρίου  2020

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας στο τηλέφωνο 210-3626587 , στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78 (καθημερινές 09:00-17:00).      

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο 

•         Ηλικία γυναικών από 40 έως 69 ετών.

•         Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

•         Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

•         Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

•         Να φέρουν μαζί προηγούμενη μαστογραφία, ταυτότητα και μάσκα.

Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού ο Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ο «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». Ο Δήμος Αθηναίων με την Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας, παρέχει δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι»  και με τη στήριξή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα αυτή σε γυναίκες της Αθήνας, απόλυτα ευαισθητοποιημένος απέναντι στο μεγάλο αυτό ζήτημα που αντιμετωπίζεται με συστηματικό έλεγχο, διαρκή ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση. Πρόσφατα, μάλιστα, στις 26 Σεπτεμβρίου φώτισε συμβολικά το σιντριβάνι της Ομόνοιας στο πλαίσιο της διοργάνωσης Digital Race for the Cure®2020, δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης για την ανεκτίμητη ζωή της κάθε γυναίκας.

Η συχνότερη κακοήθεια στις γυναίκες ο καρκίνος του μαστού

Είναι γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στα 7.500.

Η ασθένεια παρά την υψηλή της συχνότητα, αποτελεί ολοένα και μικρότερη απειλή για τη ζωή, καθώς η πρόοδος της ιατρικής έχει οδηγήσει σε περισσότερο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες. Επιπλέον, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις αυξάνονται συνεχώς, κάτι που συντελεί στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου όπου οι θεραπείες είναι περισσότερο αποτελεσματικές.

Η ακριβέστερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φτάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή (ψηφιακή μαστογραφία).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top