«Ελ. Βενιζέλος»: Πτώση 72,3% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού τον Σεπτέμβρη

Η εγχώρια επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 58%

Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας

Μείωση κατά 65,7% φέτος σε σύγκριση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, σημείωσε η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», η οποία ανήλθε σε περίπου 6,9 εκατομμύρια, κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2020. Το σύνολο δείχνει το αποτέλεσμα της απότομης πτώσης της κυκλοφορίας των επιβατών, κατά την περίοδο Μαρτίου έως Σεπτεμβρίου εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών στα αεροπορικά ταξίδια.

Αεροδρόμιο Αθηνών: «Βουτιά» κατά 60,4% στην επιβατική κίνηση τον Αύγουστο

Κατακόρυφη πτώση σημείωσε η διεθνής κυκλοφορία επιβατών στον Διεθνή Αερολιμένα τον Σεπτέμβριο, καθώς μειώθηκε κατά 72,3% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η επιβατική κίνηση ανά μήνα φέτος και σύγκριση με τα στοιχεία του 2019

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η κυκλοφορία των επιβατών στο αεροδρόμιο, η οποία επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στα ταξίδια, ανήλθε σε μόνο 861.000 επιβάτες. Η κίνηση ήταν κατά 68% χαμηλότερη από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019.

Η εγχώρια επιβατική κίνηση τον ίδιο μήνα μήνα μειώθηκε επίσης σημαντικά, κατά 58%, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αναλυτικά, ο όγκος των διεθνών και εσωτερικών επιβατών μειώθηκε κατά 58,2% και 68,9% αντίστοιχα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top