Καιρός: Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Λέσβο και Δυτική Ελλάδα

Πλημμύρισαν Ναύπακτος και Πάτρα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, αλλά και τη Λέσβο. 

Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν στο Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και την Πάτρα, ενώ ενδεικτικό είναι πως στην ορεινή Ναυπακτία το ύψος της βροχής έφτασε τα 86 χιλιοστά. 

Καιρός: Σφυροκοπήθηκε η Λέσβος από την κακοκαιρία

Και η Λέσβος όμως «χτυπήθηκε» άσχημα από την κακοκαιρία. Γύρω στις 20:00 το βράδυ ένα ξαφνικό μπουρίνι που συνοδευόταν από δυνατούς ανέμους και χαλάζι έπληξε το νησί, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. 

Ένα αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες κι ένας άνδρας, ανετράπη κατά την επιστροφή του στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Μετά από επιχείρηση του Λιμενικού και  τρία άτομα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για τις πρώτες βοήθειες. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρου από την κακοκαιρία καταστράφηκαν σπίτια, δίκτυα της ΔΕΗ και ύδρευσης, τονίζοντας πως από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα. 

Όπως αναφέρει το kalloninews.gr δύο ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν από το σπίτι τους μετά από πτώση δέντρου. 

Πλημμύρισε το Μεσολόγγι και η Ναύπακτος

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν όμως και στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο. 

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, η πόλη επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και δεν λειτούργησαν σωστά κάποια αντλιοστάσια. 

Στον δήμο Ναυπακτίας η πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ από τις ισχυρές βροχοπτώσεις υπέστη ζημιές το επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας στις δημοτικές ενότητες Αποδοτίας και Πυλήνης. 

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας εργάζονται συνεχώς, τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και στον δήμο Ναυπακτίας, για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Τρία άτομα επίσης στη Γαβρολίμνη εγκλωβίστηκαν μεσα στο σπίτι τους που πλημμύρισε, ενώ κεραυνός έπεσε στη στέγη σπιτιού στο Καστράκι της Ναυπάκτου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. 

Το σπίτι ανήκει σε πολύτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα παιδιά, οπού σύμφωνα με το npress.gr εκείνη την ώρα απουσίαζαν.

«Πνίγηκε» και η Πάτρα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν επίσης οι δρόμοι στην Πάτρα από τη σφοδρή βροχόπτωση, ενώ στον Ψαθόπυργο οι βάρκες έπλεαν στη λάσπη.

Ο καιρός σήμερα

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29.09.2020), τα φαινόμενα είναι πιθανόν να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Aπό 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ . Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-09-2020
Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα βόρεια μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 01-10-2020
Στα δυτικά και τα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top