Τσιόδρας για κρούσματα κορωνοϊού στη Λακωνία: «Θα ληφθούν μέτρα»

«Δύσκολη η ιχνηλάτηση»

Στη Λακωνία βρίσκεται ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπου πραγματοποιεί αυτοψία στην περιοχή μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων κορωνοϊού σε αλλοδαπούς εργάτες γης.

Λακωνία: Θετικοί στον κορωνοϊό 32 εργάτες

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι «θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή» ενώ ξεκαθάρισε ότι οι θετικοί θα απομονωθούν και ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και γι’ αυτό το λόγο καταβάλλονται προσπάθειες για τον περιορισμό της πανδημίας. 

Μαζί με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, και τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, επισκέφθηκαν τις περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου είχαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: 218 νέα κρούσματα - 68 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρο Μαριόλη, πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή, ενώ πρόσθεσε πως έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μια εκτεταμένη ιχνηλασία και από χθες έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανίχνευσης του ιού. 

Πέθανε από κορωνοϊό μετανάστης στη Μαλακάσα

Όπως αποφασίστηκε θα γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί, ενώ ήδη βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. 

Τέλος έχει γίνει προσπάθεια να διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος για τη φύλαξη των ειδικών κρουσμάτων. Για να εξακριβωθεί μάλιστα πότε ξεκίνησε η διασπορά του ιού και από πού θα γίνει αιμοληψία από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top