Καμένα Βούρλα: Αντιδράσεις για τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχείο της περιοχής

ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρονται στη Γερμανία

Τις αντιδράσεις των κατοίκων στα Καμένα Βούρλα προκάλεσε η μετεγκατάσταση 39 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο της περιοχής. Εκτός από κινητοποιήσεις, φέρεται να εμποδίστηκε η μεταφορά τροφίμων και κουβερτών, η οποία ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση. Δεν αποκλείεται να γίνουν σήμερα διαδικασίες για την απομάκρυνσή τους.

Στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέρθηκαν 406 ασυνόδευτοι ανήλικοι από τη Μόρια

Όλα τα ασυνόδευτα, τα οποία μετέχουν σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων στο πλαίσιο ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, έχουν υποβληθεί σε τεστ Covid και θα μείνουν για λίγες εβδομάδες. 

Αναχωρούν σήμερα για τη Γερμανία 175 αιτούντες άσυλο

Συνολικά 1.600 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες, με  πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Ήδη έχουν μεταφερθεί 600 ασυνόδευτα και εκκρεμούν περίπου 100 παιδιά ακόμα, προκειμένου να αδειάσουν όλα τα ΚΥΤ των νησιών.

Σημειώνεται ότι πριν γίνει η μεταφορά στο εξωτερικό, πρώτα τα προσφυγόπουλα έρχονται για λίγες εβδομάδες σε ξενοδοχεία κοντά στην Αθήνα, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τα χαρτιά τους, να γίνουν συνεντεύξεις, τεστ κτλ. 

Μετεγκαταστάσεις στο εξωτερικό

Σε λίγες μέρες  θα απομείνουν μόνο 6.000 στη Λέσβο από 25.000 που είχαν φτάσει πέρυσι το καλοκαίρι. Συνολικά φέτος από τα νησιά έχουν φύγει 25.000. Τον Σεπτέμβριο στα 5 νησιά: Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω έχουμε ροή μόνο 65 ατόμων από 10.000 που ήταν οι ροές τον Σεπτέμβριο του 2019.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top