Αναχωρούν σήμερα για τη Γερμανία 175 αιτούντες άσυλο

85 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 90 άτομα οικογένειες με παιδιά

μεταφορά προσφύγων

Αναχωρούν σήμερα από τις δομές των νησιών για τη Γερμανία 175 αιτούντες άσυλο, από τους οποίους 85 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 90 άτομα οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Η επανένωση των οικογενειών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Μηταράκης: «Πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία 11.000 μετανάστες»

Όπως επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η σημερινή αποστολή «συμβάλλει στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται για σταδιακή, συνεχή και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών». «Η συνεργασία με τη γερμανική κυβέρνηση παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αποτελέσματα στενής και λειτουργικής συνεργασίας», πρόσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος.

Προσφυγικό: Στην Πορτογαλία 500 ασυνόδευτα παιδιά μετά την άρση των μέτρων

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι τον σκοπό της αποσυμφόρησης των νησιών υπηρετεί και το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών 5.000 ατόμων, που έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης. Όπως εξηγεί, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι πρώτες πτήσεις επιστροφών προγραμματίζονται για επόμενο χρονικό διάστημα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top