Κυκλώνας Ιανός: Σοκάρουν οι εικόνες από τον απεγκλωβισμό πολιτών

Τιτάνια η μάχη των διασωστών στην Καρδίτσα

Ο κυκλώνας «Ιανός» χτύπησε με μανία τη Θεσσαλία. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε ο νομός Καρδίτσας. Το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι κατέρρευσε, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, περιοχές μετατράπηκαν σε λιμνοθάλασσα. Ήταν μια εφιαλτική νύχτα με ανθρώπους να κινδυνεύουν να πνιγούν. Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε και το μέγεθος της καταστροφής.   

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες απίστευτης καταστροφής σε Μουζάκι

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες διάσωσης ενός ηλικιωμένου άνδρα από τους άνδρες της ΕΜΑΚ που κατάφεραν να τον σώσουν. Ήταν για ώρες μέσα στα νερά στον Σταυρό Φαρσάλων. Οι αντοχές του ελάχιστες. Όταν τον πλησίασαν οι διασώστες τους κοίταξε ανακουφισμένος. Τελικά κατάφεραν να τον επιβιβάσουν πάνω στην βάρκα της ΕΜΑΚ. 

Ιανός διάσωση

Δείτε στο βίντεο τι είπε διασώστης της ΕΜΑΚ για τη διάσωση ηλικιωμένου.

Άνδρας στηριζόταν σε κορμό δέντρου για να μην πνιγεί 

Ένας άλλος άντρας στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων κατάφερε να σωθεί από έναν κορμό δέντρου. Ήταν στην μπουλντόζα, όταν ξαφνικά είδε τα ορμητικά νερά  του ποταμού. Έπρεπε να φύγει, αλλιώς θα πνιγόταν .

Ιανός: Εντοπίστηκε στις λάσπες το αυτοκίνητο της αγνοούμενης στην Καρδίτσα

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά, με τον άντρα να καταφέρνει να βγει στην όχθη.

Ιανός καταστροφές

Καρδίτσα: Μπουλντόζα μεταφέρει διασώστες

Στην Καρδίτσα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, δρόμους. Το νερό έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, τα πάντα καλύφθηκαν με λασπόνερα, ενώ οι διασώστες μεταφέρονταν με μπουλντόζα προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες.

Σοφάδες: Καρέ καρέ η διάσωση μικρού παιδιού

Ιανός Διάσωση παιδιού

Χαμόγελα γέμισε η διάσωση ενός μικρού παιδιού που είχε εγκλωβιστεί με την οικογένειά του από τις πλημμύρες σε χωριό των Σοφάδων.

Ιανός διάσωση

Το ζευγάρι  με το τριών ετών αγοράκι τους την ώρα που χτύπησε ο Ιανός βρίσκονταν στο σπίτι τους στο χωριό Καρποχώρι. Ήταν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, όταν ξαφνικά και μέσα σε λίγα λεπτά είδαν το νερό να μπαίνει με δύναμη μέσα στο σπίτι τους. Άρπαξαν το παιδί και αποφασίζουν να πάνε στο ποιμνιοστάσιο που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο σπίτι. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με συγγενείς, αλλά η πρόσβαση στο σπίτι ήταν αδύνατη όλη τη νύχτα, καθώς είχαν πλημμυρίσει τα πάντα.

Τελικά, ένας θείος του παιδιού με κίνδυνο της ζωής του, πλησίασε στο σημείο όπου βρισκόταν η οικογένεια, πήρε το παιδί και το έβγαλε σώο και αβλαβές. 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο πλευρό των πληγέντων 

Με τον δήμαρχο Μουζακίου και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας επικοινώνησε η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη της. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top