Καιρός: Αλλάζει πάλι πορεία ο κυκλώνας Ιανός-Πού θα βρέξει καταρρακτωδώς

Σε νέα τροχιά η κακοκαιρία

Αλλάζει συνεχώς τροχιά ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», καθώς τα νέα μετεωρολογικά μοντέλα  έχουν φέρει νέα δεδομένα για την πορεία που ακολουθεί. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με αυτά, κινείται πλέον νοτιότερα και το βράδυ της Παρασκευής θα κατευθυνθεί προς την περιοχή της Κρήτης, όπου θα αρχίσει να εξασθενεί. 

Κακοκαιρία «Ιανός»: Βυθίστηκε ιστιοπλοϊκό σκάφος στην Κεφαλονιά

κακοκαιρία Ιανός 1

Η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες αναμένεται να κινηθεί προς το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια θα επιστρέψει προς τα δυτικά παράλιά της και προς το Ιόνιο, και κατόπιν θα πάρει πορεία προς το νότο και δεν αναμένεται να επηρεάσει άμεση τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Εύβοια, που θα έχουν ωστόσο σφοδρές βροχοπτώσεις, που δε θα συνοδεύονται όμως από θυελλώδεις ανέμους. 

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

κακοκαιρία Ιανός 2

Πιο συγκεκριμένα τις επόμενες ώρες ο «Ιανός» θα σφυροκοπήσει τη δυτική Ελλάδα, κυρίως το Ιόνιο, την Ηλεία και την Αχαΐα, που θα δεχθούν μεγάλες ποσότητες νερού, που μπορεί να ξεπεράσουν 200-300 χιλιοστά ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 11 μποφόρ. Τα φαινόμενα μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζόπτωση. 

Κολυδάς : «Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα» 

Την ίδια στιγμή, σε ενημέρωση που ανάρτησε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα του (kolydas.eu), ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει:

Χαρδαλιάς για «Ιανό»: Περιμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα σε Αττική

«H καιρική κατάσταση εξελίσσεται όπως περιμέναμε. Το κέντρο του χαμηλού βρίσκεται στην Κεφαλονιά και περιμετρικά του "ματιού" οι άνεμοι φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ. Το χαμηλό τη νύχτα έφτασε το ελάχιστο της ατμοσφαιρικής τους πιέσεως, ενώ από τώρα και στο εξής θα αρχίσουν οι πιέσεις να ανεβαίνουν. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα, όμως το θετικό στοιχείο είναι ότι το σύστημα αυτό στην προσπάθειά του να κινηθεί ανατολικά, θα χάσει προοδευτικά μέρος της δύναμής του, όπως είχαμε εξηγήσει. Ηδη έχει βρέξει στις περιοχές που είχαμε αναφέρει με τις μεγαλύτερες εντάσεις και ύψη βροχής προςτο παρόν κυρίως μέσα στη θάλασσα».

Ακολουθούν τέσσερις χάρτες από το βίντεο με την πιθανή πορεία της κακοκαιρίας «Ιανός» που δημοσιοποίησε ο κ. Κολυδάς:

Ο «Ιανός» σφυροκοπά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη

-Παρασκευή, ώρα 11:00 π.μ:

κακοκαιρία Ιανός 3


-Παρασκευή, 09:00 μ.μ (βράδυ):

Κακοκαρία Ιανός 4


-Ξημερώματα Σαββάτου:

κακοκαιρία Ιανός 5


-Μεσημέρι Σαββάτου:

κακοκαιρία Ιανός 6


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top