Χαρδαλιάς για Ιανό: Περιμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα σε Αττική

«Δύσκολη βραδιά, συνεχίζουμε τη μάχη»

Για μία «δύσκολη νύχτα, καθώς και για μία «μάχη που συνεχίζεται», έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε δημοσιογράφους για το χτύπημα της κακοκαιρίας Ιανός.

«Έχουμε έντονα φαινόμενα με διακοπές ρεύματος και κομμένους δρόμους από δέντρα όπου συνεργεία των περιφερειών και των δήμων προσπαθούν για την αποκατάσταση των ζημιών», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο «Ιανός» σφυροκοπά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κακοκαιρία θα παραμείνει στα δυτικά για έξι ώρες και θα συνεχίσει νότια να επηρεάζει τη δυτική Πελοπόννησο.

Επεσήμανε επίσης ότι ένα κομμάτι του κυκλώνα κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να συναντήσει ένα μελτέμι, με αποτέλεσμα να αναμένονται έντονες τοπικές καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα και σε νομούς όπως η Καρδίτσα, η Φωκίδα, ενώ πιθανότατα θα επηρεαστεί και η βόρεια Εύβοια.

Όπως είπε, η Αττική θα επηρεαστεί από το βράδυ και μετά, όχι με κυκλώνα, αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».
Όσον αφορά στις καταστροφές είπε ότι οι υπηρεσίες έχουν δεχθεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα πιο πολύ για κοπές δέντρων αλλά όχι για κάτι πολύ σοβαρό και όχι κάτι που να μην είναι αντιμετωπίσιμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top