Θάνατος μικρής Μελίνας: Διακόπηκε η δίκη πριν καν αρχίσει

Εξοργισμένος ο πατέρας για την αναβολή

Απρόοπτα σημειώθηκαν στη δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή παραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2015, μετά από επέμβαση για κρεατάκια. Η δίκη ήταν να ξεκινήσει σήμερα, αλλά διεκόπη πριν καν αρχίσει. 

Πατέρας μικρής Μελίνας: «Θα μπορούσε να είναι το παιδί του καθενός»

Ο λόγος ήταν πως η πρόεδρος δήλωσε αποχή λόγω κωλύματος, ενώ αποχή δήλωσε επίσης και η αναπληρωματική πρόεδρος. Έτσι με πράξη προέδρου ορίστηκε άλλος πρόεδρος στη σύνθεση της έδρας. 

Παρ’ όλ’ αυτά για υπηρεσιακούς λόγους η δίκη διεκόπη για τις 25 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί. Από την έδρα αναφέρθηκε πως λόγω έλλειψης αιθουσών, είναι εξαιρετικά δύσκολο να οριστεί άλλη ημερομηνία για διακοπή, καθώς ήδη υπήρξε ένα ζήτημα, καθώς την ίδια μέρα η συνήγορος υπεράσπισης είχε προγραμματίσει ιατρικό ραντεβού. 

Πατέρας μικρής Μελίνας: «Πιστεύω στη δικαίωση του παιδιού μου»

Στο άκουσμα της διακοπής της δίκης, οι συγγενείς της μικρής Μελίνας αντέδρασαν με οργή. Ο πατέρας της άτυχης μικρούλας, Μάνος Παρασκάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή και επανέλαβε πως μετά από τόσα χρόνια ακόμα περιμένει τη δικαίωση του παιδιού του που πέθανε, όπως είπε, από αμέλεια που επέδειξε η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης σημείωσε:

Τρία χρόνια χωρίς τη μικρή Μελίνα: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα της

«Δεν υπάρχει περίπτωση στο μέτρο του δυνατού, του νομικού και του ουσιαστικού από πλευράς μας, να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε μεθοδευμένη ή μη αναβολή - γιατί κάτι ακούστηκε ότι οι γιατροί εκείνη τη μέρα θα έχουν εφημερία. Προέχει το καθήκον και η υποχρέωση μαρτυρίας τους. Δε θα συναινέσει η οικογένεια σε οποιοδήποτε αίτημα αναβολής μεθοδευμένο ή  μη. Επίσης αυτό πού θέλω να δηλώσω προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι, επειδή κατά την κρίση τής υπεράσπισης της κατηγορίας προκύπτουν ποινικές ευθύνες και άλλων ιατρών, οι οποίοι θα αναφερθούν κατά την πορεία τής διαδικασίας, κι επειδή η υπόθεση 28 Δεκεμβρίου του 2020 παραγράφεται όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες εκείνων που δεν έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, η υπεράσπιση της κατηγορίας με νύχια και με δόντια, στο μέτρο του δυνατού, πάντα στο πλαίσιο τής νομιμότητας, αλλά  με πλήρη επίγνωση της υποχρέωσης προς την οικογένεια, δε θα συναινέσει σε οποιοδήποτε αίτημα υποκρυπτόμενο, φανερό ή εμφανές αίτημα αναβολής».

Οι γονείς της μικρής Μελίνας απέκτησαν κι άλλο παιδάκι: «Ο πόνος παραμένει»

Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης, Αλεξάνδρα Σπανάκη δήλωσε:

«Δεν είναι αναβολή, η δική διεκόπη για 25 Σεπτεμβρίου. Κανείς δεν υπέβαλε αίτημα αναβολής κι ούτε ετέθη τέτοιο ζήτημα. Η δική διεκόπη διότι ήταν πρακτικό το ζήτημα της σύνθεσης του δικαστηρίου. Δήλωσαν κώλυμα δύο δικαστές, αναπληρώνονται από έναν τρίτο δικαστή, ο οποίος προφανώς δεν είχε λάβει γνώση της υποθέσεως. Θα ετοιμαστεί και θα εκδικαστεί η υπόθεση κανονικά την επόμενη Παρασκευή. Το ποιος ευθύνεται θα το κρίνει το δικαστήριο, το ποιος παραπέμπεται το έχει αποφασίσει ο κύριος εισαγγελέας δια του κατηγορητηρίου». 

Να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα αρκετή ώρα μετά την ανακοίνωση της διακοπής της δίκης.

Η μικρή Μελίνα έχασε τη ζωή της μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία ανάνηψης από επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για να αφαιρέσει κρεατάκια. Για τον θάνατό της κατηγορείται για αμέλεια η αναισθησιολόγος, η οποία τυχαίνει συγγενής του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top