Φωτιά Μόρια: Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες - Απολογούνται το Σάββατο

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν οι τέσσερις ενήλικες Αφγανοί

To βίντεο ντοκουμέντο που οδήγησε στη σύλληψη των εμπρηστών στη Μόρια- Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οδηγήθηκαν οι τέσσερις ενήλικες κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, σήμερα το μεσημέρι.

To βίντεο ντοκουμέντο που οδήγησε στη σύλληψη των εμπρηστών στη Μόρια

Ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και σύστασης εγκληματικής ομάδας σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι τέσσερις ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν το ερχόμενο Σαββάτο.

Οι κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας οδηγούνται στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης - φώτο Eurokinissi

Οι κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας οδηγούνται στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης - φώτο Eurokinissi

Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν και δυο ανήλικοι 17 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση, μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταφερθούν στη Μυτιλήνη αν και η διαδικασία για αυτούς έχει διαχωριστεί, αφού ισχύει η περί ανηλίκων νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αρχές συνέλαβαν τους εμπρηστές της Μόριας, έξι νεαρούς Αγφανούς, ανάμεσά τους και δύο ασυνόδευτους ανήλικους. Βίντεο που κατέγραφε το καταστροφικό έργο των υπόπτων, ήταν αυτό που αποκάλυψε την ταυτότητά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top