Κλειστά έως τις 16/9 τα σχολεία του δήμου Μυτιλήνης και δυτικής Λέσβου

Για ποιο λόγο ελήφθη αυτή η απόφαση

Δείτε στο video από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star πώς θα ανοίξουν τα σχολεία της χώρας από Δευτέρα - Όλα τα μέτρα

Δε θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης. Με απόφαση του Δημάρχου Στρατή Κύτελη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Όλα τα μέτρα

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης, προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, «την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς».

«Οι μάσκες που χαμογελούν»: Το νέο σποτάκι για τις μάσκες στα σχολεία

Κλειστά έως τις 16/09 και τα σχολεία της δυτικής Λέσβου 

Και τα σχολεία του Δήμου δυτικής Λέσβου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά έως και την ερχόμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. 

Κορωνοϊός: Τι θα συμβεί σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος στο σχολείο

Στην απόφαση αυτή προχώρησε η δημοτική Αρχή, λόγω παράτασης των έκτακτων μέτρων στη Λέσβο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και για την καλύτερη προετοιμασία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς σήμερα το πρωί σε ανάλογη ανακοίνωση είχε προχωρήσει και η δημοτική Αρχή Μυτιλήνης για τα σχολεία του δήμου.Μυτιλήνης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top