Κορωνοϊός: Σε συναγερμό δύο μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Στο Ρέθυμνο νόσησε μία 15χρονη μαθήτρια

Σε συναγερμό έχουν τεθεί  δύο μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα στο προσωπικό, ενώ στο Ρέθυμνο διαγνώστηκε θετική μία 15χρονη μαθήτρια η οποία μπήκε σε καραντίνα.

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει την Δευτέρα, όμως ακόμα οι δήμοι δεν έχουν παραλάβει μάσκες, ώστε να τις μοιράσουν στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από την άλλη πλευρά οι απολυμάνσεις των κτιρίων ολοκληρώνονται με ικανοποιητικό ρυθμό, όμως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε μαθητές κάνουν εξαιρετικά σημαντική την σχολαστική τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων από όλους.

Κορωνοϊός - Αυστραλία: 43 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι στη Βικτόρια


Στο 7ο δημοτικό σχολείο των Αγίων Αναργύρων η απολύμανση έχει ολοκληρωθεί, τα αντισηπτικά, τα  παγούρια και τα χαρτομάντηλα  βρίσκονται στην θέση τους.

Το μόνο που λείπει για να ξεκινήσει το μάθημα είναι οι μάσκες.

«Αναμένουμε να προμηθευτούμε τις μάσκες για τους μαθητές μας. 13,28,43 Είναι πραγματικά παράξενο το συναίσθημα επειδή καλούμαστε να συμβιώσουμε με τους μαθητές μας σε κατάσταση απόστασης και αποστασιοποίησης, παρ΄όλα αυτά αισιοδοξώ ότι θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε» δήλωσε ο Τάσος Αθανασόπουλος, διευθυντής 7ου δημοτικού σχολείου Αγίων Αναργύρων.

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα 200.000 rapid test - Πρώτη εφαρμογή στη Λέσβο


Το πρόβλημα με τις μάσκες είναι γενικευμένο όμως οι αρχές ευελπιστούν να έχει λυθεί μέχρι την Δευτέρα. Στην Αχαϊα πάντως οι γονείς ενημερώθηκαν να αγοράσουν καλού κακού μάσκες για τα παιδιά τους.

Διαμαρτυρίες για υπεράριθμα τμήματα

Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σε διάφορα σχολεία της χώρας εκφράζουν φόβους ότι η αδυναμία για την συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων, μπορεί να έχει ολέθρια υγειονομικά αποτελέσματα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top