«Αστακός» το Καστελόριζο ενόψει της επίσκεψης Σακελλαροπούλου

Δημοσιογράφοι τουρκικών δικτύων παρακολουθούν το νησί

«Αστακός» έχει γίνει το Καστελόριζο ενόψει της άφιξης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενόψει των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του νησιού. 

Γιατί η Τουρκία έβαλε «στο μάτι» το Καστελόριζο

Σύμφωνα με όσα μετάδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι ακρίτες μας ετοιμάζονται να γιορτάσουν την 77η επέτειο της απελευθέρωσης την Κυριακή, όπου θα παραβρεθεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία θα φτάσει στο Καστελόριζο με Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, οι Τούρκοι δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που θα μεταφέρει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Τόσο η Πολεμική αεροπορία, όσο και το Π.Ν με το Λ.Σ, εξετάζουν όλα τα σενάρια, σε περίπτωση που οι Τούρκοι επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε κάποια πρόκληση, ενώ όπως δείχνουν πλάνα που εξασφάλισε η κάμερα του Star, η πυραυλάκατος   «Σημαιοφόρος Συμιτζόπουλος» περιπολεί ανοιχτά του Καστελόριζου, σαρώνοντας το Αιγαίο.

Δημοσιογράφοι τουρκικών δικτύων παρακολουθούν το Καστελόριζο 

Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συνεχίζεται με αιχμή το Καστελόριζο, όταν Τούρκοι δημοσιογράφοι έφτασαν στο Κας και με βάρκες στα ανοιχτά κατέγραφαν τους Έλληνες στρατιώτες, ενώ κατηγορούν τη χώρα μας ότι παραβιάζει τη συνθήκη της Λοζάνης. Πάγια όμως είναι η θέση του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πως ότι απειλείται δεν από-στρατικοποιείται.   

Η Τουρκία εκτός από τις…. ρίψεις απειλών, επιδίδεται και σε ένα παιδαριώδες επικοινωνιακό παιχνίδι: Στήνει δημοσιογραφικές αποστολές στο Κας, καταγράφει τις κινήσεις των Ελλήνων στρατιωτών και καμώνεται στο εσωτερικό της, ότι η Ελλάδα έχει παράνομα στρατικοποιήσει το  Καστελόριζο.

Οι Τούρκοι καταγράφουν τις κινήσεις Ελλήνων στρατιωτών Μέχρι και την επισκευή μια κεραίας στο πιο ψηλό σημείο του νησιού,  κάνουν θέμα στις τηλεοράσεις τους.  

Σαν να μην έφταναν αυτά η τουρκική αντιπολίτευση ανταγωνίζεται  το  κρεσέντο προκλητικότητας και πιέζει τον Ερντογάν για ακόμα πιο σκληρή στάση απέναντι στη χώρα μας.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top