Κρήτη: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» γηροκομείο με 60 ηλικιωμένους

Θετική μια 84χρονη και η 23χρονη αποκλειστική της

Κλοιό «αντι-Covid» σε όλες τις κλειστές δομές της χώρας επιχειρούν να κάνουν οι Αρχές και εντατικοποιούν τεστ και ελέγχους σε οίκους ευγηρίας και άλλα προνιακά κέντρα φιλοξενίας.

Ανησυχία στον «Ευαγγελισμό»: Διασωληνώθηκε 25χρονος με κορωνοϊό

Στους 26 έφτασαν οι θάνατοι στα γηροκομεία της Θεσσαλονίκης, με τους συγγενείς να καταγγέλουν τραγικά λάθη, ενώ νέο κρούσμα κορωνοϊού σε γηροκομείο εντοπίστηκε στην Κρήτη. 

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» γηροκομείο στην Κρήτη με 60 ηλικιωμένους

Ακόμη έναν οίκο ευγηρίας χτύπησε ο κορωνοϊός. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Ρίστα, γηροκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης που φιλοξενεί 60 ηλικιωμένους μετρά ήδη ένα θετικό κρούσμα ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν το πρωί.

Πρόκειται για μια 84χρονη γυναίκα, ενώ θετική βρέθηκε και η 23χρονη αποκλειστική της.

«Την νοσήλευσαν σε οχτάκλινο δωμάτιο χωρίς να της κάνουν τεστ»

Σύμφωνα με εργαζόμενη στο γηροκομείο, η γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο στις 25 Αυγούστου με συμπτώματα ουρολοίμωξης.

Στις 30 του μήνα έγινε τεστ για τον κορωνοϊό, βγήκε αρνητικό και η γυναίκα πήρε εξιτήριο. «Όταν ήρθε τη θερμομετρήσαμε και είδαμε ότι ήταν δεκατική. Στις 2 Σεπτέμβρη το πρωί την ξαναστείλαμε στο νοσοκομείο» είπε. 

«Τη νοσήλευσαν σε ένα κρεβάτι οχτάκλινο της παθολογικής χωρίς να κάνουν τεστ. Και στις 4 του μήνα την πήρανε σε θάλαμο κορωνοϊού γιατί της είχαν κάνει το τεστ κι είχε βγει θετικό». 

26 νεκροί από τα γηροκομεία σε Ασβεστοχώρι και Εύοσμο

Τους λόγους για τους οποίους θρηνούμε ήδη 26 θύματα στα γηροκομεία σε Αβεστοχώρι και Εύοσμο εξετάζει ο εισαγγελέας πλημελιοδικών Θεσσαλονίκης. 

Οι συγγενείς των θυμάτων από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι ξεσπούν και κινούνται νομικά εναντίον της δομής. Τελευταίο θύμα μία 75 χρονη γυναίκα.

Κορωνοϊός: 156 νέα κρούσματα - Ανησυχία για τα 101 κρούσματα στην Αττική

«Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Μας πήρανε τηλέφωνο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και έτσι απλά πήγαμε και πήραμε τη μητέρα μου σε ένα κουτί. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη καλά-καλά τι έχει γίνει. Κανείς δεν μας ενημέρωνε. Απαράδεκτοι όλοι τους» είπε στο Star ο γιος της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με την κόρη άλλης ηλικιωμένης γυναίκας, η μητέρας της που διέμενε στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι εμφάνισε υψηλό πυρετό στις 3 Αυγούστου.

Εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για ουρολοίμωξη και της χορηγήθηκε αντιβίωση μέχρι τις 12 Αυγούστου οπότε και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από κορωνοϊό. Η γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στις 26 Αυγούστου.   

Σαρωτικοί έλεγχοι στις προνιακές δομές της χώρας

Η περιφέρεια Αττικής εντατικοποιεί τους ελέγχους σε όλες τις προνιακές δομές με την πρόβλεψη να ολοκληρωθούν το προσεχές δεκαήμερο. 

Κορωνοϊός: Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων στη Μόρια - Ανήλθαν στα 17

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τουλάχιστον 15 είναι μέχρι στιγμής τα θετικά στον κορωνοϊό δείγματα από όσα ελήφθησαν το τριήμερο από συνεργεία του ΕΟΔΥ στη δομή της Μόριας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top