Φονική συμπλοκή στη Μενάνδρου - Ένας ηθικός αυτουργός και 7 φυσικοί

Ταυτοποιήθηκαν 11 ακόμη αλλοδαποί που συμμετείχαν στη συμπλοκή

Ρεπορτάζ του δελτίο ειδήσεων του Star από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μενάνδρου τον Φεβρουάριο 

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 23χρονου άνδρα αφγανικής καταγωγής στην οδό Μενάνδρου. Από τη συμπλοκή που έγινε το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου του 2020, μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών, τραυματίστηκε σοβαρά κι ένας 25χρονος επίσης αφγανικής καταγωγής.

Mενάνδρου: Επιτέθηκαν σε οδηγό ταξί μετά τη φονική συμπλοκή- «Ζω από θαύμα»

Φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας είναι επτά αλλοδαποί, ομάδας που ηγούταν 32χρονος, πέντε εκ των είναι οι δράστες και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Αστυνομικές δυνάμεις στη Μενάνδρου στις 13 Φεβρουαρίου 2020

Αστυνομικές δυνάμεις στη Μενάνδρου στις 13 Φεβρουαρίου 2020

Τα μέλη των δύο ομάδων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή. Αιτία της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια επικράτησης των ανωτέρω ομάδων, στη περιοχή «δικαιοδοσίας» τους, καθώς και άλλες διαφορές που προέκυπταν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μενάνδρου μετά τη φονική συμπλοκή

Μετά από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας εξακριβώθηκε ότι ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική ομάδα που εκτός των προαναφερθέντων παράνομων δραστηριοτήτων, προέβαινε σε κλοπές, ληστείες και εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας.

Εικόνα από τη συμπλοκή στη Μενάνδρου στις 13 Φεβρουαρίου 2020

Εικόνα από τη συμπλοκή στη Μενάνδρου στις 13 Φεβρουαρίου 2020

Ο 32χρονος είχε κανονίσει να συναντηθούν με τα δύο θύματα του σε συγκεκριμένο σημείο και όταν αυτά προσήλθαν, έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν, χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και πυροβολώντας εναντίον τους με πιστόλια.

Στην υπόθεση τυγχάνουν συγκατηγορούμενοι επιπλέον 11 αλλοδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στη συμπλοκή.

Σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στη συνέχεια, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σήμερα το πρωί.

Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και ένας εκ των δραστών και των δύο εγκληματικών πράξεων, είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top