Κορωνοϊός: 24χρονη ήξερε ότι ήταν θετική και πήρε πλοίο για Σαντορίνη

Οι αρχές τη συνέλαβαν και τη γύρισαν πίσω στον Πειραιά

Ανησυχία προκαλεί η περίπτωση 24χρονης, η οποία ταξίδεψε θετική στον κορωνοϊό με τρένο και πλοίο, παρόλο που γνώριζε ότι είχε τη νόσο. Η νεαρή έφτασε μέχρι το λιμάνι της Σαντορίνης, όπου οι αρχές τη συνέλαβαν και τη γύρισαν πίσω στον Πειραιά.

Στο «κόκκινο» η χώρα - 259 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 6 θάνατοι

Στο ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star, βλέπετε τη στιγμή που το ασθενοφόρο παραλαμβάνει τη νεαρή κοπέλα. Οι υπάλληλοι την είχαν περιορίσει σε καμπίνα του πλοίου, προκειμένου να μη γίνει η διασπορά του ιού.

Η κοπέλα έχει νεφροπάθεια, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάνει αιμοκαθάρσεις. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι της, είχε πάρει τηλέφωνο στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και της είπαν ότι μπορούν να κάνουν την αιμοκάθαρση, αλλά πρέπει να κάνει πρώτα το τεστ.

Κορωνοϊός: Στο 0,85 ο δείκτης Rt - Δε μεταδίδεται σε πάνω από μία επαφή

Έκανε το τεστ, όμως ξεκίνησε το ταξίδι πριν βγουν τα αποτελέσματα. Στη διαδρομή με το τρένο προς την Αθήνα,  ενημερώθηκε ότι είναι θετική.

Παρόλα αυτά, συνέχισε το ταξίδι της χωρίς να αποκαλύψει ότι νοσεί κι έφτασε στον Πειραιά. Επιβιβάστηκε στο πλοίο και κατευθύνθηκε προς τη Σαντορίνη. Μπήκε δηλαδή σε τρένο και πλοίο, ρισκάροντας να μεταδώσει τον ιό σε δεκάδες ακόμα επιβάτες.

Μετά από κινητοποίηση των αρχών, η 24χρονη επέστρεψε στον Πειραιά και παραμένει σε καραντίνα.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top