Έρευνα ΑΠΘ: Χωρίς μέτρα, τον Δεκέμβριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα τη μέρα!

Το πανεπιστήμιο κατασκεύασε συσκευή που απολυμαίνει τον αέρα

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το προσεχές διάστημα προβλέπει πρόσφατη έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Σύμφωνα με την έρευνα, τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000!

Κορωνοϊός: Έντονος προβληματισμός για το ρεκόρ κρουσμάτων

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο MEGA, οι αριθμοί της έρευνας προκύπτουν βάσει των υπαρχόντων περιοριστικών μέτρων. 

Ο καθηγητής συνέχισε λέγοντας πως τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Ο ίδιος τόνισε πως τα βασικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως φρένο στον ιό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.

Συσκευή απολυμαίνει τον αέρα και τον εκπέμπει χωρίς ιικό φορτίο

Ακόμα, ο καθηγητής, μίλησε για μία συσκευή που έχουν κατασκευάσει στο πανεπιστήμιο, η οποία δύναται να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως εξήγησε, στο ΑΠΘ δημιούργησαν μια συσκευή, η οποία όταν βρίσκεται στους κλειστούς χώρους, απορροφά τον αέρα, τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα εντός της, και στη συνέχεια τον βγάζει καθαρό χωρίς ιικό φορτίο.

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ουσία σε εντομοαπωθητικό που σκοτώνει τον ιό

«Πρόκειται για αποδοτικό μέτρο, καθώς έδειξε ότι με τη συσκευή μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 55% στα μέρη που δοκιμάστηκε. Εξάλλου ο κορωνοϊός είναι και αερογενώς μεταδιδόμενος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ερώτημα, εάν θα έπρεπε αυτές οι συσκευές να τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία, υποστήριξε, ότι θα ήταν καλό να μπουν όπου δεν μπορούν να τηρηθούν εύκολα οι αποστάσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top