Κορωνοϊός: Φόβοι ότι μπορεί να ξεφύγουν τα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες

Ανακοινώθηκαν 269 κρούσματα την Τρίτη

Φόβους για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού εκφράζουν οι ειδικοί της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 220 εγχώρια, με τις περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης να είναι στις πρώτες δύο θέσεις στη λίστα των περιφερειών με τα περισσότερα κρούσματα.

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μελετούν με προσοχή τη διακύμανση που παρουσιάζει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων.

«Τα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο πενθήμερο μας δίνουν ουσιαστικά μια εικόνα του τι συνέβαινε στη χώρα πριν δύο εβδομάδες. Αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από μόνος του δε μας λέει κάτι. Θα πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση με τα ισχύοντα κάθε φορά περιοριστικά μέτρα, το αριθμό των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς για COVID-19, τους διασωληνωμένους ασθενείς και τους θανάτους», είπε ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως εκτιμά, τις επόμενες ημέρες, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων στα αστικά κέντρα θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων.
Κάτι τέτοιο θα φέρει στο τραπέζι νέα μέτρα, όπως μαζικά τεστ και καθολική χρήση μάσκας, ακόμη και στους προαύλιους χώρους των σχολείων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top