Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στο ΑΧΕΠΑ μετά τα 14 κρούσματα στο προσωπικό

Δε θα δέχεται επιβεβαιωμένα περιστατικά για μερικές ημέρες

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει το ΑΧΕΠΑ λόγω της εμφάνισης 14 συνολικά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α' Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Κορωνοϊός: Θετικοί επτά γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και τις 21/8 το νοσοκομείο δε θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και εντολή του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19 το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top