Κορωνοϊός: 6 οι θετικοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Επέστρεψαν από την καλοκαιρινή τους άδεια - Είχε γίνει λόγος για 9

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Κυριακή 16/8/20

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς 6 εργαζόμενοι που επέστρεψαν από την καλοκαιρινή τους άδεια βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει λόγος για 9 άτομα, όμως σύμφωνα με το Υπ. Υγείας, είναι 6.

«Δε νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, ενώ οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση.

Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι – Στους 228 οι νεκροί στη χώρα μας

Κατά γράμμα εφαρμόσθηκε το πρωτόκολλο στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» που βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια. 

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στον χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε και αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να "κερδίσουν" λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό», σχολιάζουν οι ίδιες πήγες δημοσιεύματα που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

 Δύο νέοι θάνατοι – Στους 228 οι νεκροί στη χώρα μας

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 228.  

Πρόκειται για έναν 71χρονο ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ και μία 87χρονη η οποία νοσηλευόταν στο  Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας και φέρεται να είχε υποκείμενα νοσήματα επίσης.

Να σημειώσουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 230 κρούσματα, εκ των οποίων 47 καταγράφηκαν στην Αθήνα και 65 στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top